Zhýčkajte sa vôňou a silou rastlín v kúpeli - tieto vám pomôžu!

Viac než kedykoľvek inokedy sa v zimnom období radi oddávame kúpeľovým procedúram.

26.01.2015 15:00
Kúpeľ s výťažkami z rastlín je blahodárny pre... Foto:
Kúpeľ s výťažkami z rastlín je blahodárny pre telo aj dušu.
debata

Hodinka vo vani spojená s dokonalou očistou, uvoľnením mysle či rozličnými skrášľujúcimi procedúrami poteší nejednu ženu, ale v dnešných časoch už aj pánov.

Užívať si tieto príjemné chvíle pritom možno na viacero spôsobov – azda ten najobľúbenejší je s prípravkami, ktoré v nás vyvolávajú pocity z detstva, dolujú spomienky na zakvitnuté lúky či lesy, v ktorých sme sa bláznili ako deti u starej mamy počas prázdnin. Vôňa rastlín a prírody je jednou z najsilnejších devíz takýchto prípravkov – mnohí z nás totiž k nim akosi podvedome inklinujú.

Pena do kúpeľa s výťažkom harmančeka a jazmínu...
Hydratačný telový olej s výťažkom červeného...
+3Soľ do kúpeľa s medovkou Kneipp Entspannung Bad.

Sila rastlín, ktoré sú často používane v telovej kozmetike a starostlivosti nespočíva len v aromaterape­utických vlastnostiach. Výťažky z nich spoločne s éterickými olejmi dokážu priniesť uvoľnenie dokonca aj dýchacím cestám, či prípadne zahnať nervozitu a stres, alebo uvoľniť napnuté svalstvo. Aromaterapia kráča ruka v ruke s blahodárnymi účinkami prírodných zložiek z rastlín.

Harmanček

Má hojivé účinky, pričom je tiež veľmi príjemný svojou vôňou, ktorá uvoľňuje dýchacie cesty a pôsobí upokojujúco. Využíva sa často ako súčasť rozličných balzamov a krémov.

Ihličňany

Éterické oleje, najčastejšie z jedlí alebo smrekov, sa starajú o pokožku a fungujú tiež skvelo v prípade stuhnutých svalov a kĺbov. Najmä v prípade kúpeľových solí a peny a v spojení s horúcou vodou. Vôňa ihličňanov tiež upokojuje myseľ a zmierňuje stres.

Verbena

Svieža akoby citrónová vôňa je mimoriadne povzbudivá a energizujúca pre myseľ, pričom výťažky z verbeny v kombinácii s ďalšími látkami v kozmetických prípravkoch hydratujú a vyživujú pleť.

Medovka

Stres je dnes často naším každodenným partnerom, prípravky s medovkou však dokážu zmierniť pocit nervozity a stresu, je vhodné ich používať do kúpeľa, ale tiež napríklad ako vonný bytový olej.

Nechtík

Pridáva sa do olejov, kúpeľových solí či peny. Okrem hojivých, protizápalových a upokojujúcich účinkov je vôňa nechtíka veľmi príjemná pre myseľ. Tiež pôsobí upokojujúco.

Levanduľa

Uvoľňuje myseľ a je najčastejšie odporúčaná ako rastlina pri problémoch s nespavosťou. Okrem harmonizácie je tiež príjemná pre pokožku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #starostlivosť #kúpeľ #pokožka #aromaterapia #rastliny #účinok

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...