Obrazom: Jar prinesie luxusný komfort aj farby, ktoré omladia

A znovu je tu čas, keď sezóna strieda sezónu. Zima síce neskončila, ale ponuky obchodov už začínajú plniť nové kúsky z kolekcie jar a leto 2015.

26.01.2015 07:00
debata (1)
Výrazným prvkom kolekcie Gant na jar a leto... Foto: Gant
Gant - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Výrazným prvkom kolekcie Gant na jar a leto 2015 sú džínsy. Niektoré rozšírené a jemne nad topánku a nádychom 70-tych rokov, iné v podobe rovných boyfriend džínsov zo spraného alebo svetlého denimu.

Tak ako pred pár mesiacmi aj v nasledujúcich dňoch a týždňoch vám prinesieme prehľad najzaujímavejších trendov z lookbookov značiek dostupných na Slovensku.

Estetiku americkej značky Gant vždy silno ovplyvňoval univerzitný štýl – hoci je na jednej strane seriózna a nositelia si ju vyberajú pre punc luxusu a akejsi serióznosti, nesie v sebe aj prvky odevnej uvoľnenosti a túžby po komforte. Práve tieto prvky sú dominantné aj v kolekcie jar-leto 2015.

Výrazným prvkom kolekcie Gant na jar a leto...
Výrazný odtieň modrej je jednou z dominánt...
+15Výrazný odtieň modrej je jednou z dominánt...

Nálada

Súčasťou kolekcie, ktorá nezaprie kalifornské vplyvy, sú veľmi ženské a elegantné prvky v podobe rovno strihaných kabátikov, elegantných dolu sa rozširujúcich nohavíc, košeľových blúzok (z madrasu, ľanu či klasickej bavlny) či komfortných svetríkov a úpletov. Gro kolekcie však stavia na mladistvej uvoľnenosti, ktorá sa pretavila do tunikových a úpletových šiat, strihovo voľnejších džínsov ovplyvnených módou 90-tych rokov alebo pohodlných a luxusných teplákov.

Eleganciu podmieňuje strih, kvalitný materiál a... Foto: Gant
Gant - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Eleganciu podmieňuje strih, kvalitný materiál a tentoraz aj výraznejší vzor. Motívy potlačí však v sebe opäť nesú prímorskú atmosféru a pripomínajú luxus letovísk na Francúzskej riviére či západnom pobreží USA.

Strihy a siluety

Ponuka je rozmanitá, ale ak vypichnúť kľúčové momenty, potom ide o chlapčenskejšie strihy 90-tych rokov. Džínsy sú voľnejšie a rovné, či rozširujúce sa. Bundičky viac priliehajú k telu, ale zároveň sú z materiálov, ktoré poskytujú voľnosť pohybu.

Farebnosť a vzory

Námornícka modrá, ale aj odtieň indigo patria medzi dominantné farby aj vďaka svojmu sýtemu odtieňu. Kombinuje sa však so žiarivou, ale aj krémovou bielou. Nechýbajú pastely a ďalším výrazným prvkom je zelená farba – respektíve jej smaragdový odtieň a potom žiarivejší a jemnejší tón s pastelovým nádychom. Priestor dostala aj safari farebnosť – teda piesková a kaki. Efekt uvoľnenosti budujú sprané denimy. Čo sa vzorov týka, nechýbajú klasické prúžky, ale tiež grafické vzory s drobnými motívmi a efektné potlače retiazkového vzoru.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #farebnosť #lookbook #Gant #jar-leto 2015 #čo sa bude nosiť

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...