Káva a mandľový olej? Zázračné spojenie pre pleť

Doprajte svojej pleti starostlivosť, akú si zaslúži. A peeling si poľahky vyrobte aj sama.

21.01.2015 09:00
žena, peeling, káva Foto:
Vyskúšajte kávový peeling.
debata

Ak milujete vôňu rannej kávy, zamilujete si aj tento aromatický kávovo-mandľový peeling. Kofeín obsiahnutý v káve má silu aktivovať krvný obeh v pokožke, koža sa po jeho použití viditeľne napne a zružovie. Dostane svieži a zdravý nádych. Peeling zbaví pokožku odumretých buniek a tá začne lepšie dýchať. Okrem toho masáž kávovo-mandľovým peelingom dodá energiu aj lymfatickému systému, ktorý začne vyplavovať škodliviny z tela o čosi intenzívnejšie.

Mandľový olej popri tom dodá pokožke hydratáciu a výživu, okrem iného je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a chráni ju pred vysychaním. Vďaka vitamínom A, E a minerálnym látkam ako draslík, vápnik a horčík sa dokonale stará o jej výživu. Podporuje hĺbkovú hydratáciu kože, pôsobí proti škodlivým vplyvom prostredia a preventívne bojuje proti tvorbe vrások. Je obzvlášť vhodný pre suchú a starnúcu pokožku.

Ako si kávovo mandľový peeling vyrobiť?

Potrebujete 3 kávové lyžičky mletej kávy a 3 – 4 kávové lyžičky mandľového oleja. Tieto ingrediencie zmiešajte a nanášajte na miesta pokožky, ktoré chcete zbaviť odumretých buniek a premasírovať. Masáž vykonávajte krúživými pohybmi, jemne tlačte a následne peeling zmyte studenou vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #káva #peeling #mandľový olej

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....