Opäť sa hlási o slovo akné? Neverte overeným receptom

Zakryť pleť mejkapom? Spoliehať sa na domáce recepty kamarátok?

14.01.2015 11:00
pleť, pokožka, problém, akné Foto:
Zasa sa prihlásilo o slovo nepríjemné akné?
debata

Najradšej by ste vychádzali von s maskou na tvári, keď sa vám na tvári opäť objaví akné. A aby ste svojej tvári aspoň trocha pomohli, siahnete po naozaj hutnom mejkape. No nie je to správne.

Ak vás trápi akné, v každom prípade kupujte mejkap bez oleja. Mastná pokožka sa totiž stáva ideánym miestom pre množenie baktérií, ktoré majú za následok vznik akné. Dobré je, ak mejkap má antiseptické zložky.

Môžete siahnuť aj po tónovacích krémoch, ktoré sú špeciálne určené pre problematickú pleť, takže obsahujú aj liečivé a pokožku upokojujúce zložky. Vďaka nemu skryjete nedokonalosrti a navyše pleti aj pomáhate v boji s akné.

Lekárne či drogérie sú plné produktov, ktoré majú zbaviť vašu pleť akné. Obsahujú široké spektrum látok, ktoré bojujú s týmto nepríjemným problémom. Pravdou však je, že pri výrazných prejavoch akné nepomáhajú. Je nutné preto navštíviť kožnú ambulanciu, kde lekár zhodnotí, akú liečku treba zvoliť. Tá, okrem iného, závisí aj od veku pacienta. Namiesto nekonečného experimentovania tak podstúpte cielenú liečbu, vďaka ktorej môžete s problémom naozaj zabojovať.

„Overené“ tipy kamarátok ako zubná pasta či plátky cesnaku nemajú s liečbou akné naozaj nič spoločné. Účinok takýchto prostriedkov je nemožné skutočne odhadnúť a skôr, než pomoci, sa dočkáte nejakej alergickej reakcie. Čo pomáha je držať pleť v čistote a starať sa o ňu pravidelne podĺa rád lekára, ktorý môže pri niektorých typoch akné predpísať aj hormonálnu liečbu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #akné #pleť #trápenie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...