Veľa piť, spať a peelingovať - nezabúdate na niečo?

Máte vynikajúci drahý krém, no stav vašej pokožky vás napriek tomu neteší? Niekde robíte chybu!

14.01.2015 09:00
spánok Foto:
Spite aspoň sedem hodín denne.
debata

V zime / v lete

Pamätajte na to, že našu pleť trápia v rôznych ročných obdobiach celkom odlišné problémy. Kým zima si kvôli mrazivému počasiu vyžaduje skôr mastnejšie krémy, v lete uprednostňujeme ľahšie. Vďaka analýze pleti môže odborník zistiť, aké požiadavky má tá vaša pleť.

Baktérie na rukách

Sledujete sa občas? Katastrofa, ako často sa dotýkame tváre rukami, plnými baktérií a ako si navyše týmito rukami pretierame oči, v tom horšom prípade si s neumytými rukami vytláčame vyrážky. Z peňaženky rovno do tváre. Prsty z tváre preč! Alebo si ich predtým aspoň umyte.

Maska na tvár počas noci

Ani vyžijujúca maska na tvár nemusí byť drahá. Môžete si ju podomácky vyrobiť, naniesť na tvár a nechať pôsobiť aj cez noc, aby sa dobre vstrebala do pokožky. Platí tu celkom jednoduché pravidlo: Čo je dobré pre naše telo, je dobré aj pre našu pleť. Ovocie, zelenina, med…

Stop fajčeniu a alkoholu

Hydratácia pleti je nevyhnutná, ak ju chceme mať krásnu. Kto však pije alkohol a fajčí jednu cigaretu za druhou, tomu sa pleť „odvďačí“ začervenaním, vyrážkami a nečudo, ak pribudnú aj nejaké tie vrásky navyše. Skôr a zbytočne.

Veľa pite

Počuli a čítali ste to už všade, napriek tomu na to stále zabúdate? Voda je dôležitým predpokladom pre zdravú pleť. Ak dostatočne veľa pijete, je pevnejšia a nie taká suchá. Okrem toho je tiež hotovým detoxikačným zázrakom.

Peeling(ujte)

Raz či dvakrát do týždňa by sme si mali tvár „olúpať“ peelingom. Odstránime tým prebytočné mastnoty a odumreté kožné bunky a zjemníme póry.

Dostatok spánku

Experti odporúčajú spať aspoň sedem hodín. (Ideálne osem). Naša pleť bude vyzerať nielenže sviežejšie, ale sa zregeneruje. Pripomeňme, že spať treba minimálne sedem hodín, a to každú noc. Nespať jednu noc vôbec a ďalšiu dvanásť hodín tiež nie je dobré!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #alkohol #spánok #detoxikácia #pleťová maska #baktérie #peeling

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...