5 dôvodov, prečo vaše zuby nie sú perleťovo biele

Bielenie nepripadá do úvahy, sklovina je napadnutá a v takých prípadoch to vraj neznesiteľne bolí.

, 13.01.2015 13:00
prekvapenie, zhrozenie, údiv, žena, rúž, emócia Foto:
Keď bielenie neprichádza do úvahy...
1

Ak si budeme nažltnuté zuby každý deň drhnúť, nepomôže to. Tu je päť prekvapivých dôvodov, prečo zuby nie sú biele.

Limonáda

Áno, chutí, Ale! Mix kyseliny citrónovej a cukru útočí na zubnú sklovinu a zuby – a dlhodobému zafarbeniu ešte pridáva.

Sirup proti kašľu

Bez neho kašeľ nezvládneme, no napriek tomu, ak ho užijete pred spaním, počas noci sa vám bude usádzať na zuboch. V prípadoch, kedy je ťažké vyhnúť sa mu, aspoň si pred spaním poriadne vypláchnite ústa.

Sladkosti

Ani sladkosti vrátane cukríkov a lízaniek nie sú pre naše zuby dobré. Nezapríčiňujú len zubný kaz, ale farbivá sa lepia na zuby, čím ich znečisťujú. Určite lepšou voľbou sú čokolády a kekse.

Červené omáčky

Všetkému tekutému, čo má červenú farbu, napríklad kečup, sa oblúkom vyhýbajte. Chromogénne látky, ktoré obsahujú, farbia zuby. Z pohľadu krásy teda radšej voľte biele omáčky…

Športové nápoje

V tomto prípade platí to isté, čo pri limonádach. Športové nápoje majú vysoký obsah cukru, ktorý narúša sklovinu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
1 debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #sladkosti #zubný kaz #cukor #biele zuby #zubná sklovina #kečup