Čistota pol života. Pri pleti platí, že je polovicou cesty ku kráse

Čistota pol života hovorí známe porekadlo. A neplatí to len pre telo ako také, ale aj tvár každej dámy.

07.01.2015 07:00
pleť, čistenie pleti, čistá pleť Foto:
Pre čistú pleť treba podstupovať pravidelnú starostlivosť.
debata

Veď nie nadarmo všetci kozmetickí odborníci uvádzajú čistenie ako základ pre dokonalú pleť.

Ráno je dôležité

Pri očistnom procese pleti je nutné nezabúdať, že pokožku treba ošetrovať ráno aj večer. Mnoho žien si myslí, že ak si večer pleť odlíčili, ráno stačí sprcha. Pravda je, že niektorým dámam nadelila príroda takú pokožku, že naozaj nič viac ako umytie vo vlažnej vode ráno nepotrebujú. Ak však máte sklon k mastnej pokožke, ráno je nutné odstrániť maz, ktorý pleť vyprodukovala v noci.

Rituál má niekoľko krokov

Základom je odlíčenie. A to by malo predchádzať aj pravidelnému umývaniu a čisteniu pokožky. Ak nosíte maskaru, krycí krém, zdravíčku na líčko či očné tiene – to všetko si zaslúži najprv odličovacie mlieko, prípadne odličovacie obrúsky. Až po tom začnite s dôkladnejším čistením pomocou mydla, peny či čistiaceho oleja, alebo micerálnej vody – v závislosti od typu pokožky.

Jemné pohyby, jemné dotyky

Jemnosť je základom pre správne ošetrovanie pleti. Platí to pri umývaní, keď si čistiaci prípravok jemne masírujete v pokožke. Následne tiež jemne oplachujete. Tvár sušte mäkkým a vždy suchým uterákom.

Čerešnička na záver

Bezprostredne po očistení pokožky je dobré aplikovať krém, prípadne sérum, ktoré má pokožku zregenerovať či napríklad bojovať proti prvým známkam starnutia.

Naše tipy:

zväčšiť
Shiseido Perfect Cleansing Oil

Luxusný

Čistiaci odličovací olej Perfect Cleansing Oil od Shiseido obsahuje olej z hroznových jadier s vysokým obsahom tokoferolu, ktorý pôsobí proti matnej a drsnej pleti a znakom starnutia. Odstraňuje šetrne a dôkladne nečistoty aj mejkap či očné tiene. Odlíči aj vodeodolné prípravky. Vďaka stabilizačnej formule je možné ho používať aj pri sprchovaní.
Odporúčaná cena: 38 eur

zväčšiť
Cleansing Gel Basi Sensitiv od značky Lavera

Za pár eur

Jemný chladivý gél Cleansing Gel Basi Sensitiv od značky Lavera upokojuje unavenú a podráždenú pokožku. Zbavuje pleť prebytočného mazu a vyhladzuje je.
Odporúčaná cena: 6,99 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie pleti #pokožka #odličovanie #umývanie #čistiaci prípravok

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...