Jedlá, ktoré máte na tanieri, ovplyvňujú kvalitu vlasov. Od ich pevnosti, lesku až po lámavosť, zlú kvalitu a vypadávanie. Dopriať si dobroty pre zdravé vlasy pritom nie je prehrešok ani proti chuťovým pohárikom, či línii.
Ustrice
Milované aj nenávidené. Predovšetkým však bohaté na zinok. Jeho nedostatok má pre vlasy fatálne následky. Okrem zinku majú ustrice aj nesmierne množstvo bielkovín a samotný vlas je približne na 97 % bielkovinovou zložkou nášho tela. Bez dostatku bielkovín telo nedokáže produkovať ochlpenie ani vlasy v dostatočnej kvalite. To znamená, že rast sa zastavuje a prichádza vypadávanie. Ustrice sú pre vlasy lepšie ako šampón a kondicionér v jednom.
Vajcia
Zinok, selén, bielkoviny, síra a železo. To všetko je v jednom malom vajci, ktoré si pripravíte na panvici. Nízka miera železa v krvi často stojí za málo kvalitnými a riedkymi vlasmi. Železo je zodpovedné za prenos kyslíka do vlasových folikulov. Ak chýba, ich výkonnosť rapídne klesá. Okrem pokladu vo forme vajíčok je vhodné dopĺňať si živiny aj pomocou bravčového a hovädzieho mäsa, kukurice a rýb.
Špenát
Ukázalo sa, že nemá až tak veľa, železa, aby bol potravou glorifikovanou ako v minulosti. Lenže disponuje nezanedbateľným prínosom pre pevné vlasy. Hlavne vďaka kyseline listovej a vitamínu C, ktoré udržiavajú zdravé vlasové folikuly. Prostredníctvom nich sa vlasy regenerujú a sú zdravo vyživované. Teda pevné, lesklé a pekné. Také, po akých túži každá žena.
Grécky jogurt
Niektoré ženy si robia aj jogurtové kúry na vlasy, ale potrebné to nie je. Pokojne stačí dopriať si jogurt na raňajky. Základom je pravý grécky, alebo bulharský jogurt, žiadne priemyselné napodobeniny. Takýto jogurt okrem pozitívnych bielkovín má aj vysoký obsah kyselín dobrých pre vlasy a vitamín D. Jogurt zabezpečuje pevné a husté vlasy, na prvý pohľad žiariace zdravím.