Babské recepty na popukané pery

Zimy boli pred desiatkami rokov ešte krutejšie ako dnes. Hitom bol jelení loj a pár babských receptov, ktoré v krutých mrazoch uchovali ženské pery hebké a nepoškodené.

07.12.2014 07:00
ústa, herpes, pery Foto:
Popukané a suché pery v zime možno chrániť aj po domácky.
debata

Vrátiť sa k osvedčeným receptúram, ktoré popukaným perám vrátia pekný zjav, je vhodné práve počas zimných mesiacov.

Nechtíková mastička

Pripravíte si ju doma a na potieranie popraskaných pier je len málo vecí lepších. Použijete kokosové maslo, prípadne iný rastlinný tuk bez prísad. Tuk roztopíte, pridáte nasekaný nechtík aj s kvetmi aj listami. Tuk privediete do varu a necháte odstáť, vychladnúť do ďalšieho dňa. Na druhý deň zmes zohrejete, roztopíte, už netreba privádzať do varu. Necháte ju zatuhnúť. Na tretí deň tuk rozohrejete a precedíte, naplníme do nádobiek a potierate si pery podľa potreby.

Ľubovníkový olej

Tu je príprava ešte o niečo jednoduchšia. Panenským olivovým olejom zalejete vrchné časti ľubovníka a necháte lúhovať pätnásť dní. Takýto olej zvláčňuje pokožku, ale je dobrý aj na uštipnutia, či popáleniny. Priam na počkanie zaceľuje popraskané pery.

Všemocný med

Jeho účinky sú známe už celé generácie. Nič k nemu netreba primiešavať, je liekom sám o sebe. Stačí jemne prstami natrieť tenkú vrstvu pravého včelieho medu na pery a máte k dispozícii unikátne liečivo poškodenej pokožky. Podmienkou je, aspoň dvadsať minút nechať pôsobiť a nezlízať ho predčasne. Ak sa vám to podarí, po pár medových kúrach budú vaše pery pevnejšie aj odolnejšie.

Kokosový olej

Pre všetkých čo potrebujú rýchle riešenie, je tu kokosový olej. Podobne ako med, stačí ho jemne vklepať na poškodené pery. Je vhodné ohliadnuť sa po panenskom bio produkte. V porovnaní s medom môžete však použiť kokosový olej nielen ako nástroj prvej pomoci, ale aj ako náhradu klasického balzamu na pery. Budete prekvapená, ako dobre účinkuje a ako budú chutiť mužom bozky s vami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pery #domáce recepty #suché #popukané

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...