Líčenie vo farbách adventu! Nebojte sa experimentovať, budete hviezda

Červená či zelená, biela, strieborná alebo zlatá - to sú najčastejšie farby využívané vo vianočnej výzdobe a počas obdobia adventu. Kto tvrdil, že musia zdobiť len naše príbytky?

03.12.2014 07:00
debata
Nebojte sa experimentovať s farbami vo farbe... Foto: Giorgio Armani
advent - líčenie Nebojte sa experimentovať s farbami vo farbe Vianoc v líčení. Na snímke líčenie Giorgio Armani Cosmetics.

Farebnosť adventu sa môže pretaviť aj do podoby líčenia. Ak si teraz kladiete otázku, ako, čítajte ďalej.

Červená

Výrazná a sýta červená je farba, ktorá pritiahne pohľady. V prípade líčenia je ideálne aplikovať ju na pery. V takom prípade je, samozrejme, lepšie sústrediť dominantu líčenia práve na oblasť pier a oči nechať skôr nahé, prípadne ich zdôrazniť len čiernou linkou a maskarou. Na fixovanie červeného rúžu môžete použiť púder. Ak pridáte prípravok s rozjasňujúcimi čiastočkami, ilúzia lesklých a plných pier bude ešte dokonalejšia.

Zelená

Farba ihličia, sýta zelená či odtiene fľaškovej a machovej zelenej dokážu vyčariť skutočne zaujímavé líčenie očí. Môžete ich vyskúšať aj na denné nosenie – základom je samozrejme tieňovanie a jemný dotyk štetca. Intenzitu farby upravíte pomocou telového alebo smotanového tieňa. Sýtosť zelenej sa môže zvýšiť k večeru. Ak sa napríklad chystáte na predvianočný večierok, nebojte sa experimentovať so zelenými tónmi – mimoriadne svedčia hnedookým a zelenookým dámam. V kurze sú stále aj farebné maskary – zelenú farbu nevynímajúc. Odporúčame však ku kombinovaniu šminiek a maskary v rovnakej farbe pristupovať obozretne – aby líčenie nepôsobili viac halloweensky.

zväčšiť Líčenie vo farbe Vianoc. Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Líčenie vo farbe Vianoc. Líčenie vo farbe Vianoc.

Strieborná a zlatá

Metalické tóny sú medzi ženami stále veľmi obľúbené a tak je predvianočný čas ideálne obdobie na otestovanie mantinelov toho, čo vaša tvár znesie. Strieborná nemusí mať len klasickú žiarivú podobu, môžete sa hrať aj s metalickými kovovými tónmi alebo bledučkými ceruzkami s trblietavými časticami. Pri zlatej sa zase môžete hýbať na spektre smerom k až tehlovým a okrovým tónom, medenej, ale aj lesklej telovej a farbe šampanského. Metalické častice rozjasňujú pohľad a tak sa nebojte využiť ich najmä v prípade viečok. Pre decentné, no zároveň veľmi žiarivé a svieže líčenie kombinujte telové tóny s výrazným leskom. Oči zdôraznite maskarou.

zväčšiť Adventný kalendár s lakmi na nechty - Dermacol. Foto: archív značky
Adventný kalendár s lakmi na nechty - Dermacol. Adventný kalendár s lakmi na nechty - Dermacol.

PS: Zabúdať netreba ani na nechty. V ich prípade platí, že znesú naozaj všetko. Teda, aspoň čo sa týka adventnej farebnosti. Na deň voľte napríklad tlmené zelené alebo sýto zelené odtiene, striebornej či zlatej bude patriť večierková nálada a na červené tóny môžete znovu „zbaliť“ počas romantickej predvianočnej večere vášho partnera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #červená #strieborná #farebnosť #advent #zelená

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...