Ako nosiť trendovú obuv na pánsky štýl + 9 inšpirácií z domácej ponuky

Časy emancipácie už pred mnohými desaťročiami priniesli do ženského šatníka obuv na pánsky spôsob.

26.11.2014 07:00
debata
Kárované užšie nohavice skvelo vyniknú s... Foto: GANT
káro - oxfordky Kárované užšie nohavice skvelo vyniknú s topánkami na pánsky štýl. Prípadne ich môžete aj vyhrnúť.

Po jej ústupe a dominancii lodičiek sa však v plnej sile vrátila. Pre modernú pracujúcu ženu ide totiž často o nutnosť – byť na nohách celý deň si vyžaduje pohodlnosť, ktorej by však nemal chýbať štýl.

Oxfordky, masívnejšie „brogues“, ale tiež klasické kožené topánky na šnurovanie sú asi najobľúbenejšie topánky, ktoré naplno prenikli do dámskeho šatníka a v poslednom čase dostali šancu nielen v garderóbe na voľný čas, ale aj tej pracovnej, či dokonca večernej. Konieckoncov, vedela o tom svoje už Marlene Dietrich.

zväčšiť Deväť inšpirácií na dámske poltopánky na pánsky... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
oxfordky Deväť inšpirácií na dámske poltopánky na pánsky spôsob z domácej ponuky.

Mnoho žien však stále tápa, ako túto klasiku na pánsky spôsob nosiť. Nie je však nič jednoduchšie. Kombinovať sa dá s nohavicami aj sukňami. Pravda je, že v kombinácii s nohavicami dokážu podobné kúsky vyzerať veľmi funkčne, štýlovo a tiež sexi.

Na výber máte napríklad z momentálne veľmi populárnych širokých nohavíc, ktoré by mali siahať až takmer po lem zadný topánky a odhaľovať špičku s kúskom šnurovania. Ak chcete nechať oxfordky vyniknúť, siahnite po populárnych cigaretových alebo klasicky strihaných nohaviciach – napríklad v kombinácii so sakom a pánskou košeľou. Ponuka v obchodoch je momentálne bohatá aj na nohavice s mierne skrátenou dĺžkou, ktorá odhaľuje pár centimetrov kože medzi topánkou a spodným lemom nohavíc. Tieto nohavice môžu pekne obkresľovať nohu, ale tiež sa nosia v uvoľnenej verzii na spôsob pánskych nohavíc zo začiatku minulého storočia – skvelou stávkou bude károvaný vzor. Nohavice môžete tiež vyhrnúť.

Topánky na pánsky spôsob budú výborne vyzerať... Foto: SISLEY
káro - oxfordky Topánky na pánsky spôsob budú výborne vyzerať aj s voľnejšími nohavicami.

V prípade sukne môžete poltopánky na šnurovanie skombinovať s klasickou tubovou sukňou po kolená, čím docielite veľmi pracovný a funkčný look. Zábavnejšie však bude, ak napríklad takéto topánky obujete ku kruhovej nadýchanej sukni, ktorú môžete doplniť trebás košeľovou blúzkou, ale aj luxusnejšou verziou teplákovej mikiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #oxfordky #topánky na pánsky spôsob #ako ich nosiť

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...