Ako v rukavičkách: Starnutie im hrozí skôr než tvári, starajte sa o ne!

Pokožka na rukách je citlivá. V chladnom období ruka ju trápi viacero problémov a treba im venovať zvýšenú pozornosť.

07.11.2014 15:00
krém na ruky, kozmetika, Foto:
Vybrať si krém na ruky je niekedy o dlhom hľadaní. Pokožka rúk sa mení vekom a to, čo jej vyhovuje jeden rok, už na ďalší nemusí.
debata

Tenká vrstva kože na rukách u bežných jednotlivcov obsahuje malé množstvo tuku a denne na ňu útočia faktory ako stres, nepriaznivé vplyvy životného prostredia, vlhkosť a chlad či teplo a takisto slnečné žiarenie. Tie spôsobujú stenšovanie a narúšanie najvrchnejšej vrstvy pokožky. A s ním prichádzajú prejavy starnutia. Na rukách sa zvýrazňujú žily, pribúdajú vrásky a fľaky. Ruky čelia prejavom starnutia často rýchlejšie ako tvár.

Aj preto je dobré uvedomiť si, že rukám treba venovať patričnú pozornosť. Pomôcť môžu rozličné druhy krémov – na trhu sa nachádzajú prípravky, ktoré sa často cielia na špecifický problém – či už je reč o suchej pokožke, odreninách, zošúpanej koži, alebo drsnom povrchu. Vyberať je naozaj z čoho. Rukám však treba dopriať z času na čas aj kvalitný píling na odstránenie odumretých buniek kože, prípadne im dodať výživu prostredníctvom masáže. A samozrejme, chrániť sa oplatí aj nechty. K tomu pomôžu dnes už aj kvalitné laky na nechty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ruky #krémy #masáž #píling #starostlivosť o ruky

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...