Dymové oči sú hitom jesene: Ako ich nalíčiť a zabodovať?

Rozhodujete sa, ako sa nalíčiť počas chladných novembrových dní? Ak by ste si mali vybrať len jeden look na experimentovanie, skúste to s dymovým líčením očí!

05.11.2014 15:00
dymové líčenie Foto:
Pod dymovým líčením si nepredstavujte oči na spôsob pandy - dymové líčenie by malo byť veľmi mäkké, mať farebný nádych a pôsobiť skôr záhadne.
debata

Dymové líčenie patrí pravidelne medzi hity chladnejšej časti roka. Kým minulý rok sa nosilo okolo celého oka, ba dokonca dostalo väčší priestor na spodnej časti oka, tentoraz sa opäť vrátilo na horné viečko.

To, čo zostáva, sú farebné tóny, s ktorými možno pri líčení experimentovať. Odtiene hnedej, slivková, tehlová, ale aj sýta medená dokážu vytvoriť zaujímavé variácie.

Pod dymovým líčením si nepredstavujte oči na spôsob pandy – dymové líčenie by malo byť veľmi mäkké, mať farebný nádych a pôsobiť skôr záhadne. Dosiahnete ho kombinovaním správnej palety farieb.

Väčšina kozmetických značiek vytvára už priamo na dymové líčenie očí prispôsobené paletky. Je dobré začať oko líčiť najsýtejším odtieňom, ktorý postupne doplníte farebnejším tieňom tak, aby ste zjemnili kontúry a vytieňovali ich akoby do stratena.

Do vnútorného kútika oka radia vizážisti pridať svetlý metalický očný tieň, ktorý oko otvorí. Pozor však na to, aby nepôsobil ako výrazný „špinka“ v oku – rozotrite ho tak, aby splýval so zvyškom. Podobne naneste tento tieň aj pod líniu obočia, čím zdôrazníte dymové líčenie oka.

Záver patrí maskare, prípadne aj v kombinácii s očnou linkou. Pri farebných tónoch je lepšie voliť hnedú tekutú linku. Maskara zostáva čierna a pred jej aplikáciou by ste mali použiť klieštiky na riasy.

Očná paletka Couture Palette Collector Fétiche...
Kajalová očná linka The One od Oriflame
Maskara Wonder´Full od Rimmel London.

Tipy na nalíčenie:

Paletka očných tieňov Couture Palette Collector Fétiche od Yves Saint Laurent obsahuje päť farebných tónov, ktorými dokážete oku dodať skvelé dymové líčenie. Umožnia to aj rozjasňujúce častice v jasnej zlatistej farbe. Hĺbku dodá pohľadu lesklý a sýty hnedý odtieň.

Kajalová očná linka The One od Oriflame má kuželovitý hrot, ktorý uľahčuje líčenie a presné kontúry. Obsahuje čisté pigmenty, ktoré dodajú línii sýtosť. Je dostupná v niekoľkých farbách.

Maskara Wonder’full od Rimmel London obsahuje argánový olej, vďaka ktorému sa jednotlivé riasy nezlepia, pôsobia husto a výrazne, no zároveň pružne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oči #dymové líčenie #jesenný look

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...