Nočná zmena: Pleť si zaslúži opateru 24 hodín denne, skúste to takto

Často investujeme do rozličných krémov a sér, ktoré používame počas dňa. Testujeme jednu novinku za druhou. Ale večer sa odlíčime a basta.

03.11.2014 13:00
Používanie nočných krémov pokožke prospieva. Foto:
Používanie nočných krémov pokožke prospieva.
debata

Lenže, podceňovať benefity nočných prípravkov starostlivosti o pleť by sme rozhodne nemali. Najmä v chladnom období roka, keď pleť viac trápi dehydratácia, podráždenie či znaky starnutia, sa oplatí venovať pozornosť pokožke aj po nociach. Ako inak, než voľbou správneho krému alebo nočného séra.

Pri výbere je dobré poradiť sa s odborníkmi. Ak nakupujete v klasickej drogérii, kde zväčša personál nemá odborné vedomosti o prípravkoch, naštudujte si jednotlivé vlastnosti krémov na internete. Dnes už nie sú ničím výnimočným rozličné spotrebiteľské fóra či verejné ankety alebo hodnotenia, v ktorých sa odborníci, ale aj laická verejnosť zaoberajú účinnosťou jednotlivých krémov. Nebojte sa hľadať informácie a orientovať sa aj pomocou nich.

Pokiaľ vyberáte prípravok v špecializovanom obchode – či už je reč o parfumérii, alebo lekárni, mali by ste sa radiť s predávajúcimi. Vety typu „tento krém sa teraz veľa kupuje, je to novinka“ však pustite jedným uchom dnu a druhým von. To rozhodne nie je argument pre výber správneho prípravku.

Hľadajte výrobky pre svoj konkrétny typ pleti. Poraďte sa o konzistencii, znášanlivosti s pokožkou, pocitoch, ktoré krém zanecháva po používaní ráno. Správne vyškolení predavači by mali podobné vlastnosti poznať a ochotne vám o nich porozprávať.

Avéne Serenage Night Cream
Institut Karité.
+4Dior Prestige La Créme de Nuit.

Naše tipy na nočnú starostlivosť:

Avéne Serenage
Nočný krém z línie Serenage sľubuje hydratáciu pokožky a tiež bojuje s prvými príznakmi starnutia. Je určený aj na citlivú pokožku, takže ak patríte k dámam, ktorým robí zima neplechu na tvári a vyvoláva precitlivené reakcie, tento prípravok oceníte.

Eucerin Hyal-Urea
Nočný krém z línie Hyal-Urea je vytvorený špeciálne pre potreby suchej až veľmi suchej starnúcej pokožky. Ocenia ho teda dámy, ktorým chladné počasie spôsobuje suché fľaky a pocit napnutej pleti a tiež s prehlbujúcimi sa vráskami. Kyselina hylaurónová, urea a ceramid 3 sú látky, ktoré bojujú proti dehydratácii a starnutiu.

Clinique Repairwear Intensive Night Cream
Ideálny pre suchú pokožku. Nanáša sa v noci, ale pôsobí až 24 hodín – jeho výživné vlastnosti sa chránia pokožku a dodávajú jej hydratáciu, ktorá je následne ešte prehlbovaná aplikáciou denného krému. Dostupné v sieti Fann parfumérie.

Shiseido White Lucency
Nočný regeneračný krém je určený pre pleť so sklonom k unavenému a mdlému vzhľadu. Počas noci pôsobí regeneračne, redukuje prejavy únavy, ale tiež zosvetľuje pokožku. Ráno je pleť jemnejšia a počas dňa žiarivejšia. Dostupné v sieti Marionnaud.

Revitalift Laser Renew Night by L'Oreál Paris
Vďaka obsahu Pro-Xylane a látky Centella Asiatica urýchľuje obnovu pleti počas spánku, redukuje vrásky, remodeluje pleť a posilňuje prirodzenú ochrannú bariéru.

Dior Prestige La Créme de Nuit
Nočný krém, ktorý pôsobí od prvého nanesenia. Pokožka je jemná, vláčna a hebká. Pôsobí účinne proti vráskam, pričom pleť zanecháva hydratovanú a príjemnú na dotyk.

Institut Karité
Posilňujúci nočný krém, ktorý využíva vlastnosti bambuckého masla na vyživenie pokožky. Ráno pleť pôsobí vitálnejšie, jasnejšie a sviežo. Odporúča sa jemne vmasírovať pri nanášaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pleť #pokožka #nočný krém

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....