Medové recepty pre krásnu pleť aj vlasy

Med je skvelý nielen na chlieb, ale aj do vlasov a na tvár. Legendy hovoria, že práve vďaka medu získala Kleopatra svoju oslnivú krásu.

03.11.2014 07:00
med, pochutina, výživa, sladidlo Foto:
Med nie je len vzácnou potravinou, ktorá prospieva telu zvnútra.
debata

Dnes máte v pohári medu k dispozícii celý kozmetický salón. Je preto trochu škoda vyplytvať toľko pozitív iba na jedenie. Dôležitá je aj krása, nielen plný žalúdok.

Hydratačná pleťová maska

Sú dva spôsoby, ako svoju pokožku na tvári hydratovať a zároveň ošetriť. Med vyťahuje z pleti toxické látky, pritom stačí iba jedna lyžica medu rozotrená po tvári. Nechajte 20 minút pôsobiť a následne umyť teplou vodou. Pre ešte lepšiu výživu použite masku z jednej lyžice cmaru, lyžičky medu a vaječného žĺtka. Aplikujte na čistú pokožku a po 20 minútach opláchnite. Uvidíte silu prírodnej kozmetiky v praxi.

Na prečistenie pórov

Použite med zmiešaný s jemným ojom. Môže byť jojobový, alebo kokosový. Zo zmesky sa vytvorí jemná konzistencia, ktorá sa skvele nanáša na tvár a doslova vyplavuje nečistoty z pórov. Zabudnite na uhry a vyskúšajte lacnú, ale účinnú terapiu. Aplikovaný olej stačí opláchnuť teplou vodou a tvár je dokonale prečistená.

Medový píling

Skombinujete dve lyžičky mletých mandlí a dve lyžičky medu. Kruhový pohyb už poznáte a zatiaľ, čo vás mandle budú jemne zbavovať starej kože, med bude tvár vyživovať. Tento recept sa dá použiť nielen na tvár, ale na celé telo. Pozor si musia dať všetci, ktorí trpia alergiou na oriešky.

Mix na suchú pleť

Aktuálne hlavne počas zimných mesiacov. Ak cítite na tele popraskanú a suchú pokožku, zmiešajte lyžicu medu s lyžicou olivového oleja a pokvapkajte zmes s pár kvapkami citrónovej šťavy. Nechajte zábal pôsobiť 20 minút a pokožka bude ošetrená.

Krásne a žiarivé vlasy

Med a vlasy vyzerá na prvý pohľad mierne šialená kombinácia. No životné paradoxy fungujú najlepšie. Na ošetrenie vlasov existujú dva možné spôsoby a oba sú účinné. Rozpustite lyžicu medu v litri teplej vody. Umyte si vlasy klasickým šampónom, ale zmyte ho práve extraktom vody a medu. Následne po hodine si vlasy vyumývajte čistou vodou.

Druhou možnosťou je vlastný šampón z medu. Zloženie má z dvoch lyžíc medu a piatich šálok horúcej vody. Opláchnite tinktúrou vlasy a necháte pôsobiť. Pokojne aj hodinu. Následne vlasy klasicky umyjete a usušíte, ale už bez použitia chemického šampónu. Uvidíte tú zmenu k lepšiemu.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #starostlivosť #med #benefity #pleť

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....