Veľký kabátový špeciál: Máme 50 tipov na modely sezóny, pozrite sa!

Môžete sa tomu brániť zubami-nechtami, ale už je to raz tak - sezóna kabátov sa začala naplno. Chladné počasie nás núti vkĺznuť do teplých a príjemných kúskov.

29.10.2014 07:00
debata
Kabátová sezóna sa začala. Ste na ňu pripravená? Foto: Primark via PRShots.com
kabáty - jeseň-zima 2014 - inšpirácie Kabátová sezóna sa začala. Ste na ňu pripravená?

Ako každý rok, aj tohtoročná sezóna jeseň-zima prináša pár kľúčových trendov. Azda najzaujímavejšou novinkou v prípade kabátovej módy sú županové modely. Ide o zavinovacie kabáty s masívnou fazónou, ktorá sa v prípade potreby využíva ako golier, do ktorého sa zaviniete. Tieto modely sa preväzujú v drieku priloženými opaskami – takmer výlučne z identického materiálu ako je samotný kabát.

Jeseň 2014 oslávila aj návrat ponč či pelerín – tentoraz však dostali akýsi vidiecky nádych a výsledkom sú zavinovacie kabáty či modely cez hlavu na spôsob deky. Často majú aj podobný dezén – sú karované, alebo prúžkované. Zdobnými prvkami na nich sú strapce či kožené remene.

Kabátová sezóna sa začala. Ste na ňu pripravená?
Jedným z trendov tohtoročnej jesene a zimy sú...
+7Aké by to bolo obdobie zimy bez farieb. Nie sú...

V neposlednom rade sa aj tento rok vrátili takzvané duffle kabáty – alebo ak chcete, modely so zapínaním na olivky, ktoré u niekoho evokujú estetiku školáckych uniform. Moderný náboj im dodáva károvaný vzor, alebo kožušinové lemy na kapucni či rukávoch.

A neslobodno zabúdať ani na rozličné farebné a vzorované variácie, ktoré dokážu zimu urobiť štýlovou. Okrem spomenutého kára sú to stále zvieracie vzory, ale aj grafika či kvetinové motívy, ktoré bodujú v sortimente rozličných značiek. Ak sa necítite na podobný kúsok, siahnite po monochromatickej, no výraznej farbe – žltá, fialová či červená – nebojte sa ich. A inšpirujte sa v našej bohatej ponuke.

ŽUPANOVÉ

zväčšiť Horúcim trendom jesene a zimy 2014 sú takzvané... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - županové Horúcim trendom jesene a zimy 2014 sú takzvané županové kabáty. Masívna fazóna a previazanie v drieku pripomína vzhľadom klasické župany. Samozrejme, v tomto prípade ide o teplý materiál, často veľmi luxusne pôsobiaci.

ČIERNA TROCHU INAK

zväčšiť Čierny kabát nemusí byť obyčajný. Ani zďaleka.... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - potlače a vzory Čierny kabát nemusí byť obyčajný. Ani zďaleka. Niekde je to zaujímavý prvok kožušinového goliera, inde zips, či asymetrický strih a zo základu jesennej garderóby je razom štýlový kúsok.,

DEKA ČI PELERÍNA

zväčšiť Jedným z trendov tohtoročnej jesene a zimy sú... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - kožušinové a z ovčiny Jedným z trendov tohtoročnej jesene a zimy sú aj kabáty na spôsob peleríny či deky. Zavinovacie modely, do ktorých sa zababušíte a pridáte opasok, či kúsky cez hlavu s koženým zapínaním.

KÁROVANÉ

zväčšiť Károvaný dezén je na zimných kabátoch jedným z... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - kárované Károvaný dezén je na zimných kabátoch jedným z kľúčových prvkov sezóny. Či už ide o jasné farebné kombinácie, alebo tlmené mixy hnedej, sivej a machovej zelenej, vyberať si môžete podľa osobného vkusu, obsahu šatníka či trendov.

NA OLIVKY

zväčšiť Školácky pôsobiace kabáty so zapínaním na... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - Duffle coats Školácky pôsobiace kabáty so zapínaním na olivky si vždy nájdu miesto v trendoch odevov na chladnejšie obdobie roka. Tento rok je dobré, ak vyhľadáte modely, ktoré majú zároveň károvaný vzor. Prípadne s kožušinkou okolo goliera.

KRÁĽOVSKÉ VZORY

zväčšiť Kabát môže byť vaším osobným... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - potlače a vzory Kabát môže byť vaším osobným "statementom". S výraznými vzormi vás neprehliadne naozaj nik. Podobné kúsky môžete mixovať s monochromatickými odevmi, ale tiež vrstviť efekt potlačí.

ZVIERACIE POTLAČE

zväčšiť Zvieracie potlače nevychádzajú z módy. Dajú sa... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - zvieracie vzory Zvieracie potlače nevychádzajú z módy. Dajú sa kombinovať s elegantnými kúskami šatníka, ale tiež získavajú popularitu u mladších ročníkov, ktoré ich nosia k mladistvým a športovým kúskom.

KOŽUŠINOVÉ

zväčšiť Falošná či pravá kožušina nechýba na kabátoch... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - kožušinové a z ovčiny Falošná či pravá kožušina nechýba na kabátoch tejto sezóny. Špeciálnu skupinu tvoria kabáty s kožušinovou podšívkou, prípadne s takzvanou ovčou kožou. Kožušinový dezén je určený pre experimentátorky, podšívka je zase funkčná a efektívna.

FAREBNÝ KOKTEJL

zväčšiť Aké by to bolo obdobie zimy bez farieb. Nie sú... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
50 kabátov na jeseň a zimu 2014 - farebné Aké by to bolo obdobie zimy bez farieb. Nie sú síce na stromoch a kríkoch, ale vy ich môžete priniesť do svojho šatníka. Výrazné farebné odtiene kabátov sú stále v kurze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inšpirácia #tipy #jeseň-zima 2014 #kabáty #kárované #županové #dekové

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...