Jej telo vzbudzuje závisť aj v päťdesiatke! Elle MacPherson prezradí, ako na to!

Modelka Elle MacPherson síce starne, ale ostáva prirodzená. Môže za to strava, šport a akupunktúra.

20.10.2014 13:00
debata

Rodená Austrálčanka Elle MacPherson oslávila tento rok päťdesiatku. A hoci starne, jej slávne telo ešte rozhodne nepatrí do starého modelingového železa. Z času na čas sa blond kráska ešte objaví aj v niektorej z kampaní prestížnych značiek. Ostáva prirodzená a to je podľa nej ten hlavný dôvod, ktorý robí ženu peknou.

Jedným z jej tajomstiev krásy modelky s prezývkou „Body“ je čínska medicína. „Mám pravidelné sedenia u čínskeho lekára, kde podstupujem akupunktúru a konzultácie ohľadne byliniek. Na všetky neduhy totiž existuje bylinka z prírody,“ hovorí.

Modelka Elle Macpherson. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Elle Macpherson Modelka Elle Macpherson.

Za veľký detox pre telo považuje modelka spánok. „Prioritou je spánok. Či človek spí päť alebo osem hodín je obrovský rozdiel. Dávam si na to pozor.“ Okrem spánku za elixír krásy označuje aj vodu, ktorej vypije tri litre denne. „Mám šesť pollitrových fliaš s vodou na mojom kuchynskom stole. A keď idem späť, ľahko sa uistím, či sú všetky prázdne.“ Výživou sa zaoberá nielen kvôli sebe, ale aj kvôli rodine, najmä deťom. „Bio potraviny sú pre nás na prvom mieste. Poznám, aké dopady má priveľa soli, cukru či konzervačných látok na zdravie človeka, preto sa im vyhýbam. Človek by mal jesť čo najviac zdravých surových potravín a kupovať sezónne ovocie a zeleninu.“

Čo sa športu týka, je Elle MacPherson jeho obrovským fanúšikom. „Keď som bola mladšia, trávila som v posilňovni či behom veľa času. Aj vďaka tomu teraz nemusím trápiť extrémne svoje telo, aby som bola vo forme. S mojím trénerom cvičím pravidelne pilates a jogu. A ešte stále surfujem,“ pochválila sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #šport #Elle MacPherson

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...