Vaginálny orgazmus neexistuje! Za rozkoš môže iba klitoris

Zistenie, ktoré asi nežné pohlavie nepoteší, priniesol tím talianskych vedcov.

08.10.2014 15:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Historicky sa predpokladalo, že ženy dokážu dosiahnuť tri rozličné druhy orgazmov.
debata

Podľa Vincenza a Giulie Puppovcov vaginálny orgazmus v skutočnosti neexistuje. Vo svojej štúdii, ktorú zverejnili v časopise Clinical Anatomy, tvrdia, že ženy dokážu dosiahnuť orgazmus iba stimuláciou klitorisu a okolitých erektilných orgánov.

Namiesto pojmov vaginálny a klitorálny orgazmus by sa preto podľa nich mal používať výraz ženský orgazmus, ktorý je ekvivalentom mužského orgazmu.

Historicky sa predpokladalo, že ženy dokážu dosiahnuť tri rozličné druhy orgazmov – vaginálny, klitorálny a orgazmus vyvolaný stimuláciu takzvaného bodu G, ktorého existenciu však zatiaľ nikto nedokázal.

Autori najnovšej štúdie však tvrdia, že väčšina žien počas samotného pohlavného styku orgazmus nedosiahne a u tých, ktoré ho dosiahnu, je to vždy iba vďaka stimulácii klitorisu a okolitých erektilných orgánov. Takouto stimuláciou sa však dá vyvolať orgazmus u každej ženy.

Nedávny výskum amerických vedcov však naznačil, že na schopnosť ženy dosiahnuť orgazmus môže mať vplyv veľkosť klitorisu. Ich štúdia totiž dokázala, že ženy s takýmto problémom majú klitoris menší a nachádzajúci sa ďalej od vagíny.

debata chyba
Viac na túto tému: #klitoris #orgazmus #vedecká štúdia #vaginálny orgazmus

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...