Gaultier ponúka módu pre masy. Stavil na klasiku, poteší dostupnosťou

Hoci už niekoľko rokov prinášajú odevné značky dostupné širokej verejnosti špeciálne kolekcie v spolupráci so známymi (a drahými) dizajnérmi, dopyt nechýba. Popularita podobných spojení zaručuje úspech pre obe strany.

07.10.2014 11:00
debata
Francúzsky dizajnér nevytvoril len návrhy pre... Foto: Lindex
Jean Paul Gaultier pre Lindex - lookbook - jeseň 2014 Francúzsky dizajnér nevytvoril len návrhy pre dospelú zákazníčku. V spolupráci s Lindexom opäť vznikla aj detská kolekcia.

To bude pravdepodobne platiť aj v prípade spojenia francúzskeho tvorcu Jeana Paula Gaultiera a švédskej odevnej značky Lindex. Už niekoľko mesiacov je známe, že legendárny dizajnér z mesta pod Eiffelovkou prinesie svoju tvorivú víziu na pulty, ktoré sú bližšie k ľuďom. Na odevných kolaboráciach je populárny najmä fakt, že ženy, ale aj muži si môžu dovoliť kúsok s visačkou slávneho tvorcu za podstatne menej peňazí než by ho kúpili v jeho skutočnom butiku.

Samozrejme, obetovať sa niečo musí – vo väčšine prípadov je to napríklad kvalita materiálov či komplikovanosť strihového prevedenia alebo zdobenia. Vo všeobecnosti však platí, že návrhári s obľubou vychádzajú z prvkov svojich typických a kultových kúskov, čím určite oslovia široké nákupné publikum.

Múzou spojenia francúzskeho dizajnéra Jeana...
Zipsy ako zdobné detaily a jednoduché tubové...
+6Francúzsky dizajnér nevytvoril len návrhy pre...

V prípade kolekcie pre švédsky módny reťazec sú to najmä obľúbené námornícky prúžky, ktoré sa neocitli len na elastických potlačených topoch s variáciami na tetovanie, ale aj úplete či kabáte a šáloch. Ďalším výrazným prvkom sú zipsy a ich atypické umiestnenie či fungovanie v podobe dekoratívneho prvku. Nechýba biker jacket na „gaultierovský“ spôsob či napríklad šaty, ktoré sú variáciou jeho slávnych korzetových kúskov a estetiky negližé ako vonkajšieho oblečenia.

Už o pár týždňov sa pritom slovenskí zákazníci dočkajú ďalšej módnej kolaborácie. Pre ďalší švédsky odevný reťazec vytvoril kolekciu známy americký dizajnér Alexander Wang.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lookbook #Jean Paul Gaultier #limitovaná kolekcie #Lindex

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....