Tri vitamíny krásy, nepodceňujte ich prísun

Najedzte sa do krásy! Prísun vitamínov si zabezpečte stravou.

07.10.2014 09:00
žena, šalát, diéta, strava, zelenina Foto:
Vitamíny potrebuje pokožka aj zvnútra.
debata

O pokožku sa treba starať nielen zvonka. Prejaví sa ne nej aj to, čo jeme či akým neduhom holdujeme. Tu sú tri vitamíny krásy, ktorých prísun do organizmu by sme nemali podceňovať.

Vitamín A

Udržiava pokožku v kondícii a stará sa novotvorbu kožných buniek. Tým podporuje žiarivý a zdravý vzhľad kože, vlasov aj nechtov. Jeho nedostatok sa koži prejaví nasledovným spôsobom: pokožka je suchá a šupinatá.

Potraviny s vysokým obsahom vitamínu A: syry, mäso, ryby. Vitamín prijímame zo živočíšnych produktov, medzi top patria teľacie a bravčové mäso.

Vitamín C

Pokožku chráni pred škodlivými vplyvmi okolitého prostredia. Okrem toho núti organizmus vytvárať nové kolagénové vlákna.

Potraviny s vysokým obsahom vitamínu C: Je veľmi citlivý na teplo, preto je ideálne, ak ovocie a zeleninu s vysokým podielom „céčka“ konzumujete surovú. Nájdete ho v jablkách, paprike, karfiole, citróne, bobuliach rakytníka, šípkach, čiernych ríbezliach, ružičkovom keli.

Vitamín E

Bojuje v pokožke proti voľným radikálom a zabraňuje predčasnému vzniku vrások. Pokožka vyzerá sviežo a zdravo, je hladká a bez šupiniek či škvŕn.

Potraviny s vysokým obsahom vitamínu E: Ide o vitamín rozpustný v tukoch, takže jeho zdrojom sú orechy a semiačka. Takisto napríklad celozrnné produkty. Zo zeleniny napríklad špenát, cuketa, ružičkový kel a kel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #pokožka #nedostatok

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...