Jeseň dáva pokožke zabrať. Zabojujte s vráskami aj dehydratáciou

Vaša pokožka sa už spamätala z letných lúčov na dovolenke, postupne začína blednúť. A zároveň odhaľovať svoje drobné nedostatky.

29.09.2014 07:00
pokožka - pleť - žena Foto:
S príchodom jesene by ste mali nabehnúť na denný rituál aplikovania prípravkov, ktoré vyšu pokožku vyživujú.
debata

Sviežosť stromov či kríkov sa na jeseň mení, listy padajú, odrazu všetko začína vyzerať trochu unavene, zašednuto, opustene. A vy možno máte pocit, že podobné to je aj s vašou pokožkou. Možno nie ste ďaleko od pravdy, faktom je, že na jeseň pôsobí naša pokožka staršie. A treba jej venovať výnimočnú pozornosť.

Slnko vám síce na pár týždňov poskytlo príťažlivý bronzový nádych, ale ten je preč a ak ste podceňovali slnečnú ochranu, pleť odrazu pôsobí unavene, sucho, drsnejšie ako inokedy. Výnimkou nie sú hnedé pigmentové škvrny, drobné vejáriky vrások okolo očí či úst sa prehĺbili.

Dôvodov je viac. Okrem pobytu na slnku sa musí pokožka napríklad vyrovnať s chladnejším vzduchom. Reakciou je strata hydratácie a tak pôsobí suchšie a unavenenejšie. Ak ju chcete zachovať v čo najlepšom stave, nemali by ste zabúdať na nasledovné.

1. Hydratácia zvnútra

Je dôležité dodržiavať pitný režim a príjimať okrem tekutín môžete aj sezónne ovocie. Napríklad slivky, hrušky a jablká sú veľmi prospešné – nielen ako zdroj hydratácie, ale aj látok – minerálov a vitamínov, ktoré pomáhajú pokožke.

2. Hydratácia zvonku

Hydratačný krém či sérum je dôležitejšie než si myslíte. Aplikovať by ste ho mali denne vždy po rannej očiste a na vyčistenú pokožku, aby sa mohlo dobre vstrebať a pôsobiť.

3. Ochrana pred slnkom

Aj v septembri alebo októbri by ste nemali podceňovať silu slnečných lúčov. Skrátka si zvyknite na využívanie ochranného krému – ochranný faktor by mal byť zhruba 10.

4. Protivráskový zásah

S príchodom jesene by ste však mali nabehnúť na denný rituál aplikovania prípravkov, ktoré vyšu pokožku vyživujú, obnovujú v nej hydratáciu a svieži vzhľad. Ak zároveň bojujú proti vráskam a vypĺňajú ich a redukujú, lepšie ste pre pleť urobiť nemohli.

Tipy na starostlivosť:

Liftingový krém Vichy Liftactiv Supreme
Vyhladzuje vrásky a podporuje dlhodobú korekciu pleti vďaka obsahu aktívnych látok. Spevňuje pokožku. Vďaka kofeínu pleť pôsobí sviežejšie a jasnejšie. Krém tiež obsahuje zmatňujúce púdre a biele mikro-perleťové častice, ktoré vytvárajú tzv. blur efekt – vyhladia povrch pleti.

Hydratačná a remodelačná maska Dermacol Hyaluron Therapy 3D
Intenzívne pleť hydratuje, vyživuje a regeneruje, chráni pred oxidatívnym stresom. Pri pravidelnom používaní (1– 2 x týždenne) zvyšuje produkciu kolagénu v pokožke a zvyšuje jej elasticitu.

Ľahký výživný krém Avon ANew Nutri Advance
Vyživujúci krém určený na suchú pokožku obsahuje komplex Nutri 3-X a mastné kyseliny omega, ktoré pleti dodávajú hydratáciu a výživu. Je dostupný v ľahšej verzii Light a hutnejšej verzii Rich.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #problém #jeseň #krémy #pokožka

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...