Obrazom: Zostať v teple je základ, kožušinky doplní denim a tartan

Pokračujeme v sumarizácii lookbookov sezóny jeseň-zima 2014.

25.09.2014 07:00
debata
Základ je zostať v teple a cítiť sa komfortne.... Foto: Gate
Gate - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Základ je zostať v teple a cítiť sa komfortne. Bundy s podšívkou z falošnej ovčiny či kožušiny patria medzi dominantné kúsky chladnej sezóny roka. Nechýbajú ani tradičné svetre s nórskymi vzormi či káro kombinované s denimom. Celkový look je buď ležérne vidiecky, prípadne rockový.

Zo značiek, ktoré sú dostupné aj na slovenskom trhu sme ako ďalšiu v poradí vybrali dostupnú a cenovo veľmi priaznivú Gate. Aké inšpirácie a kľúčové looky núka na nasledujúce mesiace? Prehľad doterajších lookbookov si pozrite tu.

Kľúčové farby a vzory

Čierna, modrá, červená – aj tak by sa zjednodušene dalo hovoriť o vládnucich odtieňoch v palete ponuky odevnej značky. Modré tóny denimu sa kombinujú s jasnočervenou v podobe kára, ale aj úpletov a svetríkov. Miesto dostali, samozrejme, aj topy či doplnky v podobe šálov a plédov. Jedným z výrazných vzorov je káro – na jednej strane akoby škótske, imitujúce tartan, z ktorého vznikajú populárne škótske sukne. A potom akési horalské, evokujúce drevorubačské „flanelky“ – samozrejme, v tomto prípade ponúkané v ženských a zmyselnejších kombináciách.

Ak elegantne, tak potom v kombinácii vlny či...
Základ je zostať v teple a cítiť sa komfortne....
+3Základ je zostať v teple a cítiť sa komfortne....

Kľúčové materiály

Hoci cenová hladina značky nedovolí pracovať s materiálmi ako je pravá koža či kožušiny, ich imitácií sa nájde v jesennej kolekcii viacero. Tvoria tak dostupnú alternatívu pre dámy, ktoré túžia naplniť nasadený trend – v kurze sú totiž kožené bundy s huňatou podšívkou – časti výrazne zdôraznenou na lemoch rukávov, alebo golieroch. Strih búnd je viac rockerský.

Kľúčové looky

Pre ženu túžiacu po komforte, ktorá nepotrebuje prvoplánovo zvádzať chlapov, sú určené pohodlné kombinácie flanelu, denimu a masívnych búnd do pása. Môžu ich doplniť topánky na plochej podrážke, baganče či martensy. Druhým inšpiratívnym lookom je elegancia mestskej pracujúcej ženy, ktorá chce a môže kombinovať denim s vlnou či tvídom a nebojí sa výraznejších doplnkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #kožušiny #káro #lookbook #jeseň-zima 2014 #Gate #flanel

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...