Jedlá zdravé pre vašu pleť

Mladá a hebká pleť vyžaduje nielen denný a nočný krém, ale výraznú podporu z vnútra.

14.09.2014 14:00
morské plody, zdravá výživa Foto:
Morské plody sú pokladmi pre celé telo a obzvlášť pre pleť.
debata (1)

Príroda nám dala dostatok živín a možností, ako mať krásnu pleť aj bez návštevy salóna krásy. Vytvorte si na tanieri lahodné menu pre žiarivé líčka.

Morské plody

Sú malými pokladmi pre celé telo a obzvlášť pre pleť. Omega-3 mastné kyseliny bojujú proti zápalom na tvári, čím pleť menej starne. Sú účinné aj proti akné a vďaka dobrej priechodnosti tepien máte tvár príjemne prekrvenú a sviežu. Lepšia cirkulácia krvi napomáha mladistvému výzoru. Zinok z morských živočíchov stimuluje produkciu olejovitých látok, vďaka ktorým sa pleť bude menej vysušovať. Ďalej sa podieľa na produkcii zdravých buniek a prirodzenom zbavovaní sa odumretej kože a nahrádzaní novej.

Káva a čaj

Dlho sa považovali za nepriateľov ženskej pokožky a opak je pravdou. Nedávna štúdia dokázala, že ženy, ktoré prijímajú kofeín v čaji, alebo káve, majú menší výskyt rakoviny kože až o 15%. To je už skutočne dôvod zastaviť sa a vychutnať si lahodné pochutiny.

Vitamín C

Je jedno, či ho prijmete v ovocí, alebo zelenine, dôležité je, aby vám koloval v krvi. Vďaka tomuto antioxidantu máte menšiu šancu získať prvé vrásky. Keď prídu, bude ich menej a nebudú príliš hlboké.

Sójové mlieko

Pomôže koži spevňujúcim kolagénom a je bohaté na izoflavonoidy. Ženy, ktoré konzumovali sójové mlieko mali pokožku napnutejšiu a zdravšiu. Dokonca bola odolnejšia aj po vplyve UV žiarenia. Ako proti rakovine, tak aj proti predčasnému starnutiu, ktoré nám slnečné lúče spôsobujú.

Orechy večnej mladosti

Žiadny elixír, ale orechy pomôžu bojovať proti stareckému výzoru. Majú unikátne vlastnosti ako pre zvláčnenie pleti, tak aj pre jej výživu. Kráľovnou v boji proti vráskam sú jednoznačne mandle s vysokým obsahom vitamínu E. Pomáhajú udržiavať v pokožke vlhkosť, preto ich je vhodné konzumovať, keď je pokožka vystavená slnku, či vetru, teda prakticky neustále. Selén z mandlí revitalizuje kožné bunky a prakticky všetky orechy sú aj zdrojom Omega-3 mastných kyselín. Samozrejme so všetkými ich pozitívnymi vlastnosťami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #čaj #orechy #pleť #káva #morské plody

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...