Nebojte sa modrej na viečkach. Takto budete štýlová a krásna!

Azda niet dámy, ktorá by aspoň raz v živote nevyskúšala na viečkach modrý tieň.

11.09.2014 07:00
Modré farby na viečkach už nie sú len znakom... Foto:
Modré farby na viečkach už nie sú len znakom 80-tych rokov.
debata

V 80-tych rokoch boli odtiene azúrovej modrej, tóny oblohy, neba či mora jedným z najväčších hitov a nosili ich ženy po celom svete. Dnes sa pri modrých viečkach pristaví pozornosť nejedného okoloidúceho a mnohí vnímajú podobné líčenie ako zastaralé či nemoderné. Ale vedzte, že modrá slávi veľký návrat.

Už v sezóne jar a leto zaradili odborníci zo sveta vizážistiky modré farby medzi ten najväčší hit na očných viečkach. A aj jeseň dáva modrej zelenú.

Duo očných tieňov značky Chanel.
Očné tiene True Color Duo od Avon.
+3Očný tieň Shimmering Eye Color od Shiseido.

Nalíčiť si oči v modrých tónoch je jednoduché – mali by ste však poznať pár pravidiel, aby sa vaša úprava nestala terčom posmechu.

  1. Pri modrej minimalizujte na tvári všetky ostatné farby. Reč je nielen o rúžoch, ale aj kolorovaných zdravíčkach či napríklad púdroch s bronzovým nádychom. Pokiaľ chcete zvýrazniť lícne kosti, nájdite si lícenku s farbou čo najpríbuznejšou vašej pokožke. Pery natrite len hydratačnou bázou a kolorujte telovým tónom.
  2. Ako radia odborníci, modrá bude trendová vtedy, ak bude úderná a dramatická. Mali by ste aplikovať len jeden odtieň. Aby nepôsobil príliš tvrdo a ťažko, môžete voliť šminky s trblietavými časticami, ktoré oku dodajú rozmer.
  3. Nie je to síce rada hodná pracoviska či stretnutia s potenciálnym priateľom na rande, ale na večer môžete s modrou experimentovať o niečo viac. Mnohí vizážisti sa domnievajú, že modrá získava na sile, ak je aplikovaná v netradičných tvaroch. Viečka sa tak stávajú plátnom pre rôzne linky či geometricky ohraničené plochy modrého tieňa. Jedno je však isté, takéto líčenie si žiada zručnosť.
  4. Pri viečkach nalíčených namodro nezabúdajte ani na obočie. Aby váš pohľad vynikol, aj obočie by malo byť upravené a dotónované. Využite napríklad ceruzku na zahustenie obočia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra #líčenie #trend #viečka #ako líčiť

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...