Muži majú radšej prirodzene nalíčené ženy. Ako ich potešíte?

Je zmaľovaná ako kraslica - podobné prirovnanie ste už určite počuli. Možno ste ho sama vyslovili. Ale čo ak je tak trošku aj o vás?

08.09.2014 17:00
Nahým líčením určite nič nepokazíte. Foto:
Nahým líčením určite nič nepokazíte.
debata

Bežný denný režim ženy totiž so sebou prináša aj starostlivosť o pleť a jej súčasťou je aj líčenie. Mnohé dámy však akoby nevedeli nájsť tú správnu mieru. A na svojej pleti si v podstate maľujú druhú tvár.

V prieskume, ktorý vo Veľkej Británii robila značka St. Ives, sa vyslovili muži aj ženy – výsledky znejú zaujímavo. Kým ženy považujú líčenie za dôležitú súčasť svojho života a až polovica z nich sa líči, respektíve opravuje svoj mejkap niekoľkokrát denne (v priemere údajne 4-krát, čo je do roka takmer 1500-krát!) – u mužov prevláda názor, že by dámy mohli byť prirodzenejšie.

Až 45 percent mužov odradí, ak má žena na tvári priveľa líčidiel. V skupine 550 mužov, ktorá sa zúčastnila na ankete, sa vyjadrila negatívne na adresu falošného opálenia až tretina. Štyri percentá mužov uviedli, že u nich žena nemá šancu, ak má umelé mihalnice a päť percent odrádza aj výrazný červený rúž.

Na druhej strane sú zaujímavé poznatky zo ženskej často dotazovaných. Viac ako polovica žien sa cíti s mejkapom lepšie a 28 percent bez líčenia postráda sebavedomie.

Samozrejme, tieto dve skupiny by sa nemuseli „biť“ – ide len o to nájsť správnu mieru úprav. Mužom totiž neprekáža mejkap ako taký, ale predovšetkým, ak je ho priveľa.

Náš tip:

Na pleť namiesto ťažkého mejkapu či silných farebných líčok, ktoré často pôsobia neprirodzene, vyskúšajte zjednocujúcu rozjasňujúcu bázu – môžete to napríklad skúsiť so Sheer Face Illuminator Fresh Rose od Dermacol, ktorá zjednotí tón pleti a rozjasní. Pôsobí veľmi prirodzene.
Na oči si namiesto výrazných a sýtych tieňov vystačíte s maskarou, prípadne len telovým tieňom. Prirodzenejšie bude pôsobiť, ak dodáte trošku farby a kontúry obočiu – skúsiť to môžete napríklad s tužkou na obočie Brow Pencil od L'Oreál Paris – dostupná je v čiernej aj prirodzenejšej hnedej.
Pery prifarbite len jemnou hydratačnou bázou – môže byť celkom priehľadná, prípadne jemne kolorovaná (napríklad Baby Lips od Maybelline).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #líčenie #pleť #priveľa #zmaľovaná

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...