Obrazom: Jeseň v znamení luxusu - nechýba hodváb ani kožušina

Na Pravda.sk sme vám aj v minulej sezóne prinášali prehľad inšpirácií z lookbookov známych značiek a opäť v tom pokračujeme.

04.09.2014 07:00
debata
Odtieň námorníckej modrej sa stáva jedným z... Foto: Gant
Gant - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Odtieň námorníckej modrej sa stáva jedným z kľúčových jesenných trendov vo farebnosti v kolekcii Gant. Objavuje sa na nohaviciach, sukniach, ale predovšetkým zvrchných častich - kabátoch či bundičkách do pása.

Ďalšou v poradí je dámska kolekcia značky Gant, ktorá stavia na ležérnom luxuse a kombinovaní károvaných vzorov s monochromatickou modrou či zelenou. Vytvára niekoľko lookov v jednotlivých „atmosférach“, pričom cieľom je vyzdvihnúť ženský pôvab, eleganciu, ale zároveň aj odvahu kombinovať.

Kľúčové materiály

Základom sú vlnené materiály v prípade svetríkov s osmičkovým vzorom, ale tiež vlnené prímesy v takých dominantných kúskoch ako sú nohavice či saká. Heslo jesene znie – zostať v teple, ale zároveň nezabúdať na luxus. Aj preto sa v kolekcii objavuje tiež hodváb, koža, semiš či čipka, ktoré si nachádzajú miesto nielen v každodennej, ale aj slávnostnej garderóbe. Jeden z kľúčových kúskov jesene ako takej je kožuch z ovčej či prípadne kozej srsti – objavuje sa u viacerých značiek na trhu a nechýba ani v tomto prípade. Netreba zabúdať na žakar a tiež páperové bundy.

Kozia alebo ovčia srsť sú materiálmi, ktoré sa...
Kolekcia Gant - lookbook - jeseň-zima 2014 -...
+13Súčasťou luxusnej večernej módy je dámsky...

Kľúčové vzory

Aj v tomto prípade platí, že káro je dominantou kolekcie. Či už ide o svetlú kombináciu červených tónov na smotanovom pozadí, alebo klasickejšie a decentnejšie zelenomodré a sivohnedé káro, jednotlivé kúsky sa kombinujú s monochromatickými kúskami – medzi nimi najmä kabátmi, sakami či bombermi.

Kľúčové farby

Námorníckú modrú si možno spájate častejšie s letnou sezónou, ale v prípade značky Gant tvorí základ pre jeseň a zimu. Odtieň námorníckej modrej sa skvelo kombinuje so snehobielou. V kolekcii však nechýbajú ani odtiene výraznej olivovej zelenej, čokoládová a už spomenuté tóny červenej.

Kozia alebo ovčia srsť sú materiálmi, ktoré sa... Foto: Gant
Gant - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Kozia alebo ovčia srsť sú materiálmi, ktoré sa objavujú vo väčšine kolekcií svetoznámych značiek a nechýbajú ani v tej "gantovskej". Kožuch do pása zahreje, ale zároveň je skvelým imidžovým kúskom, ľahko kombinovateľným na ležérny, ale aj elegantný a luxusný spôsob.

Kľúčové kúsky

Nohavice v strihu, ktorý opticky vylepší siluetu – predĺži ju a zoštíhli. Sú skrátené a dopĺňajú ich lodičky alebo čižmičky na podpätku. Bomberové bundičky do pása povyšujú luxusné detaily ako kožušinový golier či štrukturovaný materiál. Už spomenutý kožuch z kozej srsti patrí medzi exkluzívny prvok kolekcie a jeho prítomnosť v jesennom šatníku bude pre módne maniačky takpovediac povinnosťou. Netreba zabúdať ani na kabáty so zapínaním na olivky – mladistvo pôsobiaci kúsok, ktorý sa dobre kombinuje s ležérnou, ale aj veľmi elegantnou garderóbou. Plstený klobúk pridáva dandyovský dojem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #military trend - vojenská zelená - kaki - maskáčový vzor #lookbook #Gant #jeseň-zima 2014

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....