Kakaové maslo vráti pokožke krásu a jemnosť, poradí si aj so striami

Vôňa kakaa sa vám možno spája skôr s priestormi vašej kuchyne alebo raňajkového stola, keď deťom servírujete šálku horúceho a chutného nápoja. Kakao má však plnohodnotné miesto aj v starostlivosti o naše telo.

22.08.2014 11:00
Starostlivosť o pokožku s kakaovým maslom... Foto:
Starostlivosť o pokožku s kakaovým maslom zanecháva dlhodobé pozitívne účinky.
debata

Teda, aby sme boli presnejší. Reč je o kakaovom masle, ktoré sa prvýkrát podarilo oddeliť vo výrobnom procese z kakaových bôbov už začiatkom 19. storočia. Vzácnu ingredienciu, ktorá preukázala výrazné hydratačné, vyhladzujúce a regeneračné účinky, začali postupne pridávať do kozmetiky. Najprv v malom a s rozvojom kozmetického priemyslu aj v celosvetovom meradle.

Kakaové maslo sa môže pýšiť množstvom benefitov. Je to najmä vysoký obsah antioxidantov, ktorý pokožke prospieva a chráni ju pred vplyvmi voľných radikálov. Vďaka vysokému obsahu aminokyselín a vitamínu E dokáže pokožku hydratovať do hĺbky a jeho zloženie pôsobí aj na citlivú pokožku – často je účinné v boji s dermatitídou a rozličnými ekzémami, hojí jazvičky po akné. V neposlednom rade je kakaové maslo hotovým zázrakom v boji so striami, ktoré vznikajú pri tehotenstve.

Šampón Ziaja s výťažkom kakaového masla. Vlasy...
Telový krém Kiehl´s má vysoký obsah kakaového...
+6Krém na ruky Avon s výťažkom kakaového masla...

Zabúdať nehodno ani na samotnú vôňu kakového výťažku, ktorý sa pridáva predovšetkým do telových mliek, krémov a masiel, no nájdete ho aj v podobe šampónu. Vôňa kakaa má totiž aromaterapeutické účinky. Upokojuje, odbúrava stres a zvyšuje pocit spokojnosti a šťastia.

Kakaové maslo nájdete v kozmetických prípravkoch, ale v špecializovaných obchodoch ho kúpite aj ako čistú ingredienciu bez prídavných látok. Takéto maslo môžete využiť dokonca na varenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #pokožka #vitamín E #kakao #kakaové maslo #aminokyseliny #hladká

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...