Špičky sú v kurze! Máme pre vás 15 tipov na štýlovú a komfortnú obuv

Už pred niekoľkými rokmi sa aj v slovenských uliciach udomácnili balerínky. Pohodlná obuv na denné nosenie v klasickom tvare vychádzajúcom z baletných "piškót" však nevyhovuje každej žene.

22.08.2014 07:00
debata
zväčšiť Luxusné kúsky topánok na nízkej podrážke s... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Pätnásť tipov na luxusné baleríny s ostrou špičkou - trend - jeseň 2014 Luxusné kúsky topánok na nízkej podrážke s výraznou špičkou budú v kurze aj túto jeseň.

Dôvody sú prozaické – u niekoho už oblá špička a forma pôsobí príliš nepatrične. Pri ženách nižšieho vzrastu a oblejších tvarov sa klasická balerínka javí občas ako zvýrazňovač týchto atribútov postavy. Opticky nohe veľmi nepomáha, často dokáže dokonca pridať dojem ešte väčšej masívnosti. A pravdou je, že klasická balerínka už dávno nie je v kurze tak ako kedysi.

Alternatívou sú, samozrejme, podpätky, alečo ak sa s nimi nekamarátite? Nemusíte zúfať. Už niekoľko mesiacov sú veľkým hitom aj variácie na balerínky s ostrou špičkou – v angličtine sa tieto topánky nazývajú aj „pointed shoes“ – čo by sa dalo voľne preložiť ako špicaté črievičky.

zväčšiť Elegantné, luxusné, štýlové a komfortné... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Pätnásť tipov na luxusné baleríny s ostrou špičkou - trend - jeseň 2014 Elegantné, luxusné, štýlové a komfortné zároveň. Nemusíte sa trápiť v podpätkoch, ak nie ste fanúšičkou klasických balerínok. Vyberte si tie s výraznou špičkou, ktoré pripomínajú klasickú lodičku.

Pýtate sa, aký je medzi nimi vlastne rozdiel. Na prvý pohľad sa vám možno zdá, že žiaden, ale je obrovský. Opticky totiž táto topánka funguje na nohe celkom inak. Špička pôsobí luxusnejším dojmom a tiež opticky predĺži líniu nohy. Jednotlivé modely si zachovávajú atribút pohodlnosti vďaka plochej podrážke, no zároveň pôsobia vkusne a štýlovo. Lepšie, samozrejme, vyzerajú na pekne klenutej nohe – stredová časť topánky je užšia a pôsobí tak subtílne a veľmi žensky.

Skvelé je, že podobné kúsky môžete bez problémov kombinovať do práce, na voľný čas, ale dokonca aj na dámsku jazdu do mesta (najmä tie vysoké a štíhle dámy, ktoré nechcú odlákavať mužov tým, že sú o pol hlavy vyššie). Vybrali sme pre vás pätnásť tipov. Veríme, že sa inšpirujete s nami.

zväčšiť Ostrá špička opticky predĺži nohu a dodá jej... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Pätnásť tipov na luxusné baleríny s ostrou špičkou - trend - jeseň 2014 Ostrá špička opticky predĺži nohu a dodá jej noblesnejší vzhľad než klasická zaoblená špička nízkej obuvi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #tipy #plochá podrážka #ostrá špička #jeseň 2014 #komfort

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...