Kozmetika zo zelevocu

Zvyk je železná košeľa. Aj preto chodíme po kozmetiku do drogérie a po jedlo do potravín.

02.08.2014 17:00
jahody, pleťová maska, kozmetika Foto:
Výťažky z jahôd sa používajú v krémoch proti očným vráskam.
debata

Dnes porušíme tradíciu a vyberieme sa do oddelenia ovocia a zeleniny pre omladzujúce kúry. Prírodná kozmetika je stále v kurze a tou najprirodzenejšou formou je priame spojenie s prírodou. Doslova tvárou v tvár. Je čas, aby sme ochutnali skutočnú moc prírody.

Jedno jablko denne

Polovicu si rozkrájajte na tanier a plátky z druhej polovice poukladajte na tvár. Samozrejme iba v prípade, že netrpíte alergiou, to však platí aj pri ostatných kúskoch ovocia a zeleniny. Vyložte si nohy, zahoďte stres a nechajte aspoň dvadsať minút pôsobiť. Získate prirodzene hydratovanú pleť odolnejšiu voči vplyvom počasia.

Jahody

Roztlačené vynikajúco chutia a zároveň po nanesení na tvár ju upokoja. Či už po slnení, alebo ak je namáhaná vetrom. Nie je to náhoda, že práve výťažky z jahôd sa používajú v tých najdrahších krémoch proti očným vráskam.

Pomaranč

Ak kúpite kyslý pomaranč, nevyhadzujte ho, ale spravte si masku na pleť. Je vhodný pre všetky ženy, ktoré trápi nadmerná mastnota. Spojte šťavu z pomarančov s trochou tvarohu a nechajte pätnásť minút pôsobiť. Lacné, rýchle, účinné. Uvidíte, že pleť bude napnutá a odmastená lepšie ako z ktoréhokoľvek kozmetického prípravku.

Paradajky

Sú skvelé na ochranu pleti a vynikajúco pôsobia aj proti častému kozmetickému problému – rozšíreným pórom. Je už na vás, či použijete namočené kúsky kozmetického tampónu v rajčinovej šťave, alebo si doprajete čerstvé plátky. Pokožka sa po pár kúrach sama uzdraví a menšie póry znamenajú viac krásy.

Kozmetika z vnútra

Na bežných kozmetických prípravkoch je výstraha: „Nepoužívať vnútorne!“ O pomocníkoch z prírody to však neplatí. Stav pleti často odráža celkovú vitalitu organizmu. Zlepšenie zdravia sa odrazí aj na mladistvom vzhľade. Pohár citrónovej vody pred raňajkami efektívne detoxikuje a zbaví škodlivín spôsobujúcich starnutie pleti. Konzumácia marhúľ zasa zabezpečí pevnú a opálenú pokožku. Chránia pred slnkom z vnútra. Rovnako ako mrkva a plody bohaté na karotén. Akékoľvek ovocie a zelenina vám vylepšia náladu aj pleť. Preto platí, že by nemali chýbať ako príloha k žiadnemu jedlu. Držte sa tejto zásady a zabudnite na drahé kozmetické krémy. Mladosť a krása sa s vami skamarátia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleťová maska #prírodná kozmetika

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...