Čo sa nosí toto leto? Poučte sa od hviezd svetového formátu!

Keď ide o trendy, hollywoodske hviezdy sú azda tie najpovolanejšie osoby, ktoré by sme mali pozorne sledovať.

29.07.2014 07:00
debata

Síce mnoho z nich priznáva v rozhovoroch, že móda nemusí byť ich silnou stránkou, zväčša ich však obklopujú šikovní štylisti a ich výber robí z väčšiny herečiek, speváčiek či modeliek dokonalé „výkladné skrine“ aktuálnych (či dokonca budúcich) trendov.

My sme sa pozreli na zúbky jednotlivým kráskam zo sveta šoubiznisu a prinášame prehľad toho, čo by ste mohli odpozerať od nich aj vy.

Herečka Jessica Alba predviedla odhalené bruško.
Herečka Jena Malone v šatách Paper London.
+21Herečka Jada Pinkett Smith predviedla ukážkovú...

Odhalené bruško

Kedysi sa odhaľovali nohy v minisukniach či poprsie v hlbokom dekolte. Leto 2014 je však sezónou odhaleného bruška. Topy nad pupok (či už podprsenkové, tielkové, alebo s krátkym rukávom) sú v kurze a doplniť ich môžete na niekoľko spôsobov. Ležérnejšie sú džínsy, prípadne šortky. Exkluzívnejšiu kombináciu vytvorí tulipánová sukňa v trojštvrťovej dĺžke, celkový look môže doplniť kardigan. Inšpiráciu nájdete u dám ako je Jessica Alba či Jada Pinkett-Smith.

Top nad pupok s kvetinovým motívom. Predáva... Foto: archív značky
Top nad pupok s kvetinovým motívom. Top nad pupok s kvetinovým motívom. Predáva Topshop.

Fauna a flóra

Vzory a potlače dokážu aj tie najjednoduchšie módne kúsky premeniť na neprehliadnuteľný štýlový model. Kvetinové potlače možno nebudete považovať za niečo prelomové, ale faktom je, že stále fungujú a obliekajú si ich hviezdy po celom svete. Ešte populárnejšie sú však zvieracie motívy. Papagáje, opice, kolibríky, morské príšerky, či motýle. Vyzerajú skvelo. Ideálne, ak sa do nich zaodejete celá (maxišaty sú to správne). Inšpiráciu nájdete u herečky Zoe Saldana, ale aj Lizzy Caplan či Elle Fanning.

Športové šortky s motívom tukanov - model... Foto: archív značky
Športové šortky s motívom tukanov Športové šortky s motívom tukanov - model Adidas, vo vybraných predajniach.

Perforácia

Jeden zo spôsobov, ako zdôrazniť ženský sexepíl, je využite perforovaného materiálu. Reč tentoraz nie je o tyle, či priehľadnej čipke. Pravidelná geometrická perforácia totiž v sebe nesie akúsi strohosť, no zároveň v kombinácii s odhalenou pokožkou, či telovým podkladom dodáva žene zvodnosť. Vie o tom svoje napríklad ruská topmodelka Irina Shayk, britská herečka Emma Watson či jej americká kolegyňa Sarah Paulson.

Čierna sukňa s perforovaním - vo vybraných... Foto: archív značky
Čierna sukňa s perforovaním - vo vybraných butikoch predáva Sisley. Čierna sukňa s perforovaním - vo vybraných butikoch predáva Sisley.

Metalíza

Lesk vždy ženy fascinoval a niet dôvodu, prečo by ste ho mali toto leto obchádzať. Kovový lesk, strieborné, zlaté či platinové dezény, ale aj ohurujúca farebnosť modrej či červenej na zmesových materiáloch so zatkávanou lurexovou niťou či zdobených flitrami – to všetko vyzerá skvelo na opálenej pokožke a počas letného večierka. Nebojte sa a zoberte si príklad z hviezdnej Charlize Theronovej, hrdinka nových Transformers Nicole Peltzovej či topmodelky Naomi Campbellovej.

Zlatý metalický top pošitý flitrami - vo... Foto: archív značky
Zlatý metalický top pošitý flitrami - vo vybraných obchodoch predáva H&M. Zlatý metalický top pošitý flitrami - vo vybraných obchodoch predáva H&M.

Koža

Poviete si, že to nie je materiál veľmi vhodný na leto? Ale dizajnéri a štylisti si myslia čosi iné. Koža sa objavuje v rafinovaných detailoch, na lemoch, náplecníkoch či napríklad ako konštrukt korzetu. Kožené kreácie už predviedla v týchto týždňoch herečka Jessica Alba, jej kolegyňa Megan Fox či herečka Elizabeth Olsen – tak sa pozrite, čo by vám mohlo svedčať.

Čierne kožené šaty - predáva vo vybraných... Foto: archív značky
Čierne kožené šaty - predáva vo vybraných obchodoch Sisley. Čierne kožené šaty - predáva vo vybraných obchodoch Sisley.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #odhalené bruško #trendy #metalíza #hviezdy #fauna #perforácia

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...