Ochlaďte sa v horúcom lete: 12 prípravkov, ktoré zaberú na celé telo!

Horúce letné počasie nám dáva zabrať aj v takých prípadoch, že osem hodín denne sedíme v klimatizovanej miestnosti.

18.07.2014 07:00
chladivý efekt - leto a teplo - ako sa ochladiť... Foto:
V horúcom lete určite oceníte chladivé kozmetické vychytávky.
debata (2)

Sparno, pocit tepla, návaly, už na dotyk horúca a lepkavá pokožka – nič z toho nie je práve príjemné. Faktom je, že žiaden univerzálny „liek“ neexistuje. K letu skrátka patrí teplo a keby nebolo, asi by sme tiež celkom spokojní neboli.

Uľahčiť si letné fungovanie však môžete s rozličnými kozmetickými vychytávkami, ktoré sa pýšia chladivým efektom. Napríklad sa po rozpálenom dni upokojiť pod osviežujúcou sprchou, natrieť sa chladivým gélom či párkrát počas dňa použiť chladivý roll-on – to určite oceníte. Pripravili sme menší prehľad beauty prípravkov na celé telo. Tak sa inšpirujte s nami.

Povzbudzujúci a osviežujúci sprchovací gél...
Osviežujúci krémový gél na tvár s chladivým...
+6Chladivý očný gél v roll-one Vichy Aqualia...

Ochlaďte sa v rozpálenom lete:

Ráno môžete odštartovať s osviežujúcim a stimulačným sprchovacím gélom Swedish Spa od Oriflame. Pokožku zanechá vláčnu a príjemne ju osvieži.

Po rannej sprche môžete na tvár naniesť hydratačný krém Hydraquench Cooling Cream-gel od Clarins, ktorý má chladivý účinok. Hodí sa pre normálnu až suchú pokožku, zaručuje hydratáciu.

Pokožku očného okolia postaví „na nohy“ roll-on Vichy Aqualia Thermal, ktorý odstraňuje opuchy, jemné vrásky a celkovo osvieži oblasť tváre vďaka chladivej textúre a masáži.

Na boj s celulitídou je určený sprej Enja Cryo Cellu Slim od Dermacol. Má chladivý účinok, ktorý sa ešte zvyšuje pri nanášaní – krúživými pohybmi. Máte v ňom teda dva v jednom – osviežujúci sprej a zároveň prostriedok na úpravu pomarančovej pokožky.

Počas celého dňa môžete na spotené ruky používať chladivý gél s výťažkom z verbeny od L'Occitane. Príjemne chladí a tlmí prejavy potenia vďaka konzistencii.

Na celodenné používanie sú určené aj rozličné osviežujúce vody v spreji – v ponuke na trhu ich má niekoľko firiem (od Avéne, Vichy, La Roche Posay až po napríklad Evian). Aplikácia je jednoduchá, nastriekate ich na tvár.

Neviditeľný sprej na opaľovanie Nivea Protect & Refresh má chladivý účinok, pričom sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný film. Ochranný faktor má 30.

Chladivý gél po opaľovaní s jogurtom od Korres upokojuje pokožku, osviežuje ju a pôsobí protizápalovo a tiež na slnkom spálenú pokožku. Účinok zvýšite, ak ho budete skladovať v chlade – pokojne v chladničke.

Po celom dni aj vaše nohy potrebujú oddych. Chladivý sprej s vôňou čerešne Avon Foot Works pokožku nôh upokojí, osvieži a pôsobí proti poteniu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #chladivá kozmetika #osviežujúce prípravky

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...