Opuchnuté viečka, vačky pod očami? Takto si s nimi poradíte doma!

Najmä teraz v letných mesiacoch sa nám aspoň párkrát pritrafí nejaké to vínko na letnej terase či párty s kamarátkami.

14.07.2014 13:00
Opuchnuté viečka nie sú nič príjemné. Ako s... Foto:
Opuchnuté viečka nie sú nič príjemné. Ako s nimi zabojovať?
debata

Tento skvelý letný čas si treba užívať, ale už menej sme nadšení, keď sa ráno zobudíme a pod očami máme hotové vaky! Opuchnutá tvár, unavené oči a vačky pod nimi, to všetko ide tak nejako ruka v ruke s ponocovaním a príležitostným popíjaním. V prípade vačkov pod očami však funguje niekoľko trikov, ktoré vám určite pomôžu. Takže otestujte ich pri najbližšej príležitosti, nech na vás v práci nepozerajú ako na najväčšieho zhýralca!

Na opuchnuté oči skúste:

Plátky uhorky

Azda najznámejší domáci recept na opuchnuté oči. V uhorkách sa nachádzajú flavonoidy a antioxidanty, ktoré blahodárne pôsobia na pokožku. Bojujú proti začervenaniu, opuchom aj svrbeniu. Upokojujú. Pred aplikáciou nechajte uhorku v chladničke, potom si odkrojte dva krúžky a priložte na viečka. Pokojne nechajte pôsobiť aj polhodinu.

Surové zemiaky

Z podobného súdka sú aj surové zemiaky. Obsahujú látky, ktoré eliminujú zadržiavanie vody v pokožke a takpovediac „rozpustia“ opuch pod očami. Plátky očisteného a na krúžok nakrájaného zemiaku si položte na viečka a nechajte pôsobiť zhruba desať minút. Môžete to skúsiť aj s pastou zo strúhaného zemiaku. Pozor však na oči, nie je príjemné, ak sa vám zmes dostane do očí.

Čajové vrecúška

Keď ráno vstanete a budete si robiť čaj, spravte rovno dva. Následne vrecúška, ktoré ste lúhovali, využijete aj proti opuchom. Čaj obsahuje tanín, ktorý pôsobí na žilky v očnom okolí a upokujuje podráždenú pokožku. Nechajte pôsobiť na viečkach pokojne až polhodinu, podľa toho, koľko času máte. Nezabudnite však vrecúška nechať ochladiť na izbovú teplotu.

Vaječné bielka

Menej známym domácim receptom je vaječné bielko, ktoré pôsobí protizápalovo a stimuluje prekrvenie v očnom okolí. A ako na to? Bielko prstami, alebo kefkou naneste na očné okolie a nechajte zaschnúť zhruba na 15 minút, potom umyte vlažnou vodou.

Plnotučné mlieko

Vďaka obsahu tuku, vitamínov a kyseliny mliečnej pomáha proti opuchom. Namočte do mlieka menší uterák alebo vatový tampón a priložte na oči.

Studené lyžice

Tento trik zaručene poznáte. Majte v pohotovosti v mrazničke dve lyžice, ktoré si ráno vyberiete a priložíte si ich na viečka. Ak by vám bol veľmi nepríjemný dotyk chladného kovu, zabaľte ich do jednej vrstvy papierovej vreckovky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opuchnuté oči #viečka #vačky pod očami

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...