Výrazné, blýskavé aj športové - to sú trendy v plavkách tohto leta!

Tohtoročné trendy velia obliecť si na leto plavky výrazných farieb, z blýskavých kovových materiálov alebo v športovom štýle.

23.06.2014 10:00
plavky, trend, leto 2014 Foto:
Plavkové trendy sa z roka na rok menia, ale niektoré kúsky zostávajú v kurze stále - napríklad tie s potlačami kvetín, rastlín či motívmi flóry a fauny vo všeobecnosti.
debata

„Jednoznačne majú vyžarovať veľa energie,“ zhŕňa tohtoročný trend módna redaktorka časopisu People StyleWatch Marissa Rubinová. Prekvapivo sú u žien tento rok obľúbené jednodielne plavky.

Čiernobiela kombinácia, detaily s obrázkami alebo nápismi, potlače, kovové farby so striebornými, bronzovými, cínovými alebo zlatými odtieňmi, pokračuje jej výpočet. Práve kovové farby podľa Rubinovej skvelo vyniknú na opálenej koži. Módni návrhári sa inšpirujú u športových značiek, preberajú od nich strihy, zipsy aj neoprénové materiály.

A čo si tento rok vziať cez plavky? Tradičné plážové kúsky ustupujú oblečeniu, ktoré možno nosiť pri rôznych príležitostiach. Príkladom je „jersey dress“, teda šaty, v ktorých sa od bazéna dá ísť rovno na grilovanie alebo na piknik a nočný záťah. Rubinová odporúča aj košeľové šaty alebo o veľkosť väčšie pánske gombíkové tričká či tuniky s dĺžkou do polovice stehien alebo ku kolenám.

zväčšiť Aké sú trendy dámskych plaviek na leto 2014? Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Aké sú trendy dámskych plaviek na leto 2014? Aké sú trendy dámskych plaviek na leto 2014?

Ženy si teraz častejšie kupujú jednoduchý, dobre padnúci spodný diel plaviek, ktorý skombinujú s najrôznejšími vrškami rozličných dĺžok a vzorov. Pre nakupujúce dámy už nie je nevyhnutné, aby k sebe oba diely bezchybne pasovali.

Stále obľúbenejšie sú možno trochu prekvapivo jednodielne plavky. Zrejme preto, že postave dodávajú lepšiu siluetu. Od vlaňajšieho apríla do tohtoročného marca stúpol ich predaj v porovnaní s predchádzajúcim obdobím o 15 percent, tvrdí spoločnosť NPD Group. Tá sa zaoberá výskumom trhu.

Celkový predaj dámskych plaviek za uvedené obdobie dosiahol hodnotu 2,9 miliardy dolárov (takmer 60 miliárd Sk), čo dokonca mierne predčilo predaj za predchádzajúci rok.

Nasledujúce dni vám na Žena.pravda.sk prinesieme jednotlivé špeciály plaviek pre rozličné figúry. Veríme, že si vyberiete a inšpirujete sa tým, čo pre vás chystáme.

Jednodielne plavky robia krajšiu siluetu,... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
kompletná výbava na pláž šesťkrát inak - nad 100 eur Jednodielne plavky robia krajšiu siluetu, tunikové šaty sa dajú nosiť na pláž, ale aj na následnú gril párty večer.
debata chyba
Viac na túto tému: #plavky #trend #farby #Leto.Pravda.sk #kovový lesk #športový štýl #jednodielne plavky

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....