Móda v meste: Dizajnéri ponúkli šaty pre zrelé dámy aj nežné víly

Móda dostupná aj zraku verejnosti - to je základná idea, ktorá sprevádzala štvrtkovú prehliadku na bratislavskom Hlavnom námestí. V rámci nej sa predstavila bezmála desiatka domácich tvorcov.

13.06.2014 15:42
debata
Modelka predvádza kreáciu z kolekcie Jaroslavy... Foto: Daniel Kaplavka/STAR Production
Bratislavské módne dni - leto 2014 - Jaroslava Wurll Kocanová Modelka predvádza kreáciu z kolekcie Jaroslavy Wurll Kocanovej.

Akcia sa konala ako novinka v rámci deviateho ročníka Bratislavských módnych dní, ktoré sa organizujú dvakrát ročne. Letná šou, nad ktorou prevzal záštitu aj primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, sa konala vôbec prvýkrát.

V rámci jednotlivých krátkych blokov sa divákom predstavili napríklad dizajnérky Monika Laceková, Michaela Ľuptáková, Zuzana Haková, Jana Pištejová či tvorivá dvojica Monika Vontszemuová s Katarínou Castrovilli.

Modelka predvádza kreáciu z kolekcie Jaroslavy...
Modelka predvádza kreáciu z kolekcie Jaroslavy...
+27Modelka predvádza kreáciu z kolekcie Jaroslavy...

Spomenuté duo sa po nedávnej prezentácii módy pre plnoštíhle dámy (pozrite si viac tu) opäť zameralo na špecifikovanú klientelu – tentoraz zrelé dámy po štyridsiatke či päťdesiatke. Vzhľadom na zloženie osadenstva v hľadisku to určite nebol zlý krok. Niektoré kúsky kolekcie, napríklad ľahké letné šaty so vzorom čerešní pôsobili žensky a mladistvo. Masívnejšie kúsky ako kabáty či sukne s výrazným riasením neboli ako solitér zlé, ale nefungovali (a nie celkom sedeli) na všetkých dámach, ktoré ich prezentovali. Ak mala idea kolekcie naplniť predstavu o štýlovej móde pre zrelú ženu, klobúky mohli rozhodne vyzerať originálnejšie.

Viceprezidentka J&T Banky Monika... Foto: Daniel Kaplavka/STAR Production
Bratislavské módne dni - leto 2014 - Monika Vontszemuová a Katarína Castrovili Viceprezidentka J&T Banky Monika Céreová v kreácii od Moniky Vontszemuovej a Kataríny Castrovilli.

Pravdepodobne vizuálne najzaujímavejšiu kolekciu večernej módy priniesla Jaroslava Wurll Kocanová, ktorá kombinovala nežné prvky a romantické strihy v tradičnej princeznovskej línii s detailmi slovenského folklóru. Ručná práca, zdobné detaily a ľudové výšivky boli precízne, v nie každom modeli však ich spojenie fungovalo a niekde sa motív foklórneho ornamentu zdal celkom náhodný. Komplexne však kolekcia mala ideu a pôsobila ucelene, vidieť v podobných kúskoch dámy na večerných podujatiach by bolo príjemným spestrením spoločenskej módy na Slovensku.

Modelka predvádza kreáciu z kolekcie Rozbora... Foto: Daniel Kaplavka/STAR Production
Bratislavské módne dni - leto 2014 - Richard Rozbora Modelka predvádza kreáciu z kolekcie Rozbora Couture v rámci akcie BMD - Leto 2014 - Móda v meste.

V rámci večera svoju minikolekciu odprezentoval napríklad aj Libor Komosný či Richard Rozbora. Príjemným, hoci len krátkym spestrením, bola prezentácia talianskej značky Dondup, ktorej kúsky reflektujú súčasný dizajn, sú hravé, ale zároveň moderné a kombinovateľné tak, aby ich mohla nosiť mladšia, ale aj zrelšia generácia žien. Súčasťou programu bola aj prezentácia oblekov Marco Mirelli a kolekcia detskej módy Dolce & Gabbana.

Viac zo štvrtkového večera si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Monika Vontszemuová #Bratislavské módne dni 2014 #Jaroslava Wull Kocanová

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...