Veľký prehľad opaľovacích prípravkov - časť 1.: Na detskú pokožku

Slnko udrela s razanciou a silou a možno ste už aj vy absolvovali prvé kúpanie sa na priľahlom kúpalisku či v jazere.

12.06.2014 07:00
opaľovacie prípravky - detské - prehľad - leto... Foto:
Detská pokožka je veľmi citlivá a pred slnkom je treba chrániť veľmi intenzívne a dôkladne.
debata

Ochrana pred slnečným žiarením je neoddeliteľnou súčasťou leta. Ak si chceme krásne počasie užiť v čo najlepšej zdravotnej kondícii – nielen v rámci jedného roka, ale z dlhodobého hľadiska, nemali by sme podceňovať ochranu pred UVA a UVB žiarením, ktoré nám slnečné lúče prinášajú.

V rámci tohtoročnej letnej sezóny sme pre vás pripravili prehľad najznámejších prípravkov na opaľovanie, ktoré môžete nájsť v ponuke slovenských obchodov. Ku klasickým produktom pribudli vylepšené receptúry, ale aj pár noviniek. A keďže je to prehľad pomerne masívny, najprv vám prinášame špecializovaný výber opaľovacích prípravkov určených detskej pokožke. Pretože práve tú treba chrániť pri letnom šantení v záhrade alebo pri vode naozaj intenzívne.

Opaľovací sprej pre deti Avéne SPF 30 - cena od...
Vodeodolné opaľovacie mlieko pre deti -...
+20Sprej Sundance na opaľovanie pre deti s vysokou...

Pri detskej pokožke by ste nemali zabúdať na niekoľko dôležitých faktorov. Samozrejme, prvoradá je ochrana. U detí sa zvyčajne používa ten najvyšší ochranný faktor – 50+. Na trhu však nájdete aj prípravky so SPF 30. Detská pokožka je citlivá a jemná a tomu by mala zodpovedať aj konzistencia prípravkov – väčšinou sú dobre prijímané rozličné spreje alebo mlieka. Príjemná je však aj pena, ktorá ochráni detskú pokožku a zároveň prevonia celé telo.

Deti sa viac než dospelí čľapkajú vo vode a ich ochrana sa tým zmenšuje. Preto je dôležité voliť aj prípravky, ktoré sú vodeodolné. Samozrejme, to neznamená, že dieťa nemusíte pravidelne natierať ani po príchode z vody na deku. Slnečná ochrana funguje pri pravidelnej aplikácii – konkrétne podrobnosti sú uvádzané na väčšine výrobkov.

Detská kozmetika na opaľovanie – prehľad:

Opaľovací sprej pre deti Avéne SPF 30 alebo 50 zaručuje ochranu pred UVA a UVB žiarením, je vhodné aj na citlivú pokožku, dobre sa nanáša.
Cena: od 15,50 eur

Vodeodolné opaľovacie mlieko pre deti Dermacol Sun Kids – s vitamínom E, D-panthenolom a Allantoinom. SPF 30.
Cena: 8,79 eur

Opaľovací rad Sundance for Kids na opaľovanie pre deti s vysokou ochranou a SPF 50+, dostupný ako sprej či mlieko alebo krém. Predáva sieť Drogerie Markt

Opaľovací sprej Nivea Sun Kids Pure & Sensitive je určený na pokožku so sklonom na alergie zo slnka. Poskytuje vysokú ochranu 50+.
Cena: od 10,50 eur

Na detskú pokožku vo vode je určený sprej ResistoSwim Ambre Solaire od Garnier. Je určený na detskú kožu vystavenú vplyvom vody a je vysoko vodeodolný. Poskytuje tiež účinnú ochranu SPF 50.
Cena: od 14,69 eur

Detské opaľovacie mlieko Astrid zaisťuje vysokú ochranu detskej pokožky, obsahuje vitamín E, allantoín a D-panthenol, chráni pred spálením.
Cena: 10,60 eur

Opaľovací rad Nivea Sun Kids poskytuje klasickejšiu variantu solárnej ochrany v podobe mlieka či spreja.

Kozmetický rad Cien Sun for Kids určený na ochranu detskej pokožky pred slnkom. Je vodeodolný a dostupný je s niekoľkými úrovňami SPF – od 10 až po najvyšší ochranný faktor 50. Predáva ho sieť Lidl.
Cena: od 2 eur.

Krém alebo lócio sa nachádzajú v detskej odnoži kozmetiky na opaľovanie značky Daylong. Predávajú sa označené žltým prúžkom a s podtitulom Kids. Zabezpečujú vysokú ochranu, obsahujú dexpanthenol, glycerín Aloe vera a vitamín E a súčasťou balenia je aj praktická tabuľka dávkovania.
Cena: od 8,80 do 29 eur

Rad Capital Soleil od Vichy obsahuje aj špecializovanú solárnu ochranu na detskú pokožku. Poskytuje vysokú účinnosť ochrany pred slnečným žiarením, kožu zvláčňuje, je určená aj na citlivú pokožku. Novinkou v rade je ochranná pena, ktorá zároveň prekvapí príjemnou vôňou.
Cena od: 18 eur, cena peny: 18 eur

Aj značky Avon a Oriflame – zásielkové kozmetické firmy, ktoré pracujú spôsobom distribúcie cez svojich predajcov ponúkajú solárnu ochranu pre deti. V prvom prípade je to vodeodolný rad Avon Sun Kids s vysokou ochranou SPF 50. Oriflame má na trhu SunZone for Kids, SPF 25.
Cena: podľa akcie v katalógoch.

Opaľovací krém Anthelios od La Roche Posay má aj svoju detskú verziu – tá je určená na citlivú detskú pokožku s vysokou ochranou SPF 50+.
Cena: 19,20 eur.

Opaľovací sprej Eucerin Kids Sun Spray poskytuje vysokú ochranu, chráni pred poškodením kože a spálením.
Odporúčaná cena: od 13 eur

Opaľovací sprej Klorane Enfant – je určený pre deti, poskytuje vysokú ochranu proti slnečnému žiareniu SPF 50 a zároveň pokožku upokojuje a hydratuje.

Na detskú citlivú pokožku je určený opaľovací rad Photoderm Kid od Biodermy pre detskú citlivú pokožku. Ochranný faktor je 50+.
Cena: od 15 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto 2014 #opaľovanie #opaľovacie prípravky #detské #ochrana pred slnkom #SPF

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...