Domáci dizajn ukáže unikátnosť minivýstavou - koho očarí, môže kupovať

Dostať sa k slovenskej móde nebolo nikdy jednoduché. V hlavnom meste sa však postupne objavuje stále viac a viac miest, kde si ľudia môžu kreácie tvorcov ohmatať, vyskúšať aj kúpiť.

05.06.2014 07:00
výstava - slovenská móda - Imperia Foto:
Výstava Best of prináša exkluzívne kreácie pätice slovenských dizajnérov.
debata

Už niekoľko týždňov funguje v centre Bratislavy obchod prezentujúci tvorbu pätice návrhárov v zložení Hana Převrátilová, Veronika Lokajíčková, Lukáš Kimlička, Boris Hanečka a Marcel Holubec. Prvé reakcie naznačujú pozitívnu odozvu od domácich fanúšikov módy, ale aj turistov.

„Skoro dva roky sme fungovali ako online shop. Vždy sme však snívali o tom, že by sme jednotlivé kreácie umiestnili aj do kamenného obchodu,“ uviedla pre Žena.pravda.sk Rebecca Šafáriková z tímu Imperia Design. „Veľa ľudí vidí veci slovenských dizajnérov len na obrázkoch z prehliadok, možno na zázname v televízii, no nemajú možnosť pozrieť si ich naživo, nemajú šancu ohmatať si jednotlivé kúsky. Myslím si, že tí, ktorí zavítajú do nášho obchodu, pochopia, že modely sú aj unikátne a zároveň cenovo dostupné,“ pokračovala Šafáriková.

Výstava Best of prináša exkluzívne kreácie...
Hana Převrátilová a Boris Hanečka nechýbali na...
+3Miest, kde sa dá nájsť na predaj slovenský...

Kvinteto spomenutých autorov prezentuje v bratislavskom Starom meste kreácie, ktoré sa objavili na prehliadkach, no aj originály zhotovené v malom objeme pár kusov a dostupné len pod strechou tejto značky. Slovenskú módu obohatila ponuka šperkov či doplnkov. „Chceli sme dať priestor najmä mladým šperkárom – oslovili sme nejakých absolventov VŠVU, ale máme aj šperkárov z Prahy. A k tomu sú tu napríklad kabelky barcelonskej značky, ktoré patria medzi špičku vo svete. V tom sme položili základ našej idey priberať postupne aj zahraničných dizajnérov, ktorí určite sú pre slovenskú klientelu zaujímaví,“ vyjadrila sa Šafáriková.

Až do 20. júna zároveň v podzemných priestoroch butikového obchodu trvá výstava pozoruhodných odevných kreácií, ale tiež fotografií s tvorbou dizajnérskej pätice. Zástupcovia značky pri nich skončiť neplánujú. „Už máme dohodnutú spoluprácu s ďalšími slovenskými autormi, ktorých by sme chceli predstaviť aj týmto galerijným spôsobom. Najbližšie to bude výstava šperku a na leto chystáme expozíciu, o ktorej by som ale nechcela ešte veľa prezrádzať. Môžem len naznačiť, že koncept vychádza z vplyvov slovenskej ľudovej tvorby,“ uviedla Šafáriková.

V galérii si pozrite pár záberov z výstavy aj interiéru Imperia Design. Slovenskú módu momentálne možno tiež nájsť v predajni MONA Fashion Store, dizajnšope Slávica, showroome značky Buffet Clothing či počas predajných showroomov v Kontakt-e.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #výstava #Boris Hanečka #Hana Převrátilová #šperk #slovenskí dizajnéri

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...