Buckingham: Ženu robí osobnosť, nie to, čo sa na nej dá vymeniť

Má len devätnásť rokov a bez líčidiel vyzerá ako školáčka. Keď sa speváčka Celeste Buckingham posadila pred objektív Pravda.sk, z jej úst začali vychádzať slová uvedomelej a možno až trochu pridospelej dámy. Za pár rokov v šoubiznise sa jej život zmenil naozaj o 180 stupňov.

29.05.2014 07:00
Celeste Buckingham Foto:
Speváčka Celeste Buckingham bude aj novou tvárou v reklame. Propaguje farbu na vlasy.
debata (2)

Talentovanú Celeste spoznali Slováci aj Česi najprv ako účastníčku speváckej súťaže Superstar. Hoci vtedy veľa vody nenamútila, napokon sa z nej stala najúspešnejšia účastníčka celej série. Dnes sa jej hudba hráva na oboch stranách československej hranice, ale aj v USA či Španielsku a Francúzsku. Nakrútila filmovú rozprávku, aj televízny minifilm. Nedávno skončila s porotcovaním v X Factor.

„Bohužiaľ, nemám veľa voľného času, ale s tým som sa nejako zmierila,“ skonštatovala. „Človek musí niečo obetovať, ak chce robiť to, čo ho napĺňa. Nejde to len tak, že všetko môže byť super a dopadne tak, ako si želáme a pritom aj budeme robiť, čo nás baví, aj budeme mať voľno a tak ďalej,“ vysvetlila Buckingham, ktorá si potrpí na profesionalitu. Život na Slovensku a v Česku, ktorý sa delí na hodiny a minúty, keď sa presúva z fotenia na nakrúcanie, alebo koncert či rozhovor, sa vraj snaží zvládať bez reptania. „Ako speváčka, ktorú si všímajú najmä mladí ľudia, je moja zodpovednosť správať sa nejakým spôsobom, aby sa moji fanúšikovia nemuseli za mňa hanbiť. Aby mohli povedať, toto je náš človek, naša speváčka, naša reprezentantka,“ pokračovala 19-ročná dáma.

Do zoznamu jej najnovšie pribudla aj spolupráca s medzinárodnou kozmetickou značkou. Stala sa prvou lokálnou ambasádorkou L'Oreál Paris pre Česko a Slovensko a zároveň tvárou novej farby na vlasy. „Bola som trochu prekvapená, keď sa objavila táto ponuka. Nikdy som nejako špeciálne netúžila byť tvárou v reklame, nikdy som nebola baba zafixovaná na celebrity, vždy som viac riešila hudbu a spevákov a speváčky, ale je mi cťou byť súčasťou takejto spolupráce. A nikdy sa nebojím skúsiť niečo nové a iné,“ uviedla Buckingham.

Speváčka Celeste Buckingham v rozprávke Láska... Foto: Continental Film
Celeste Buckingham Speváčka Celeste Buckingham v rozprávke Láska na vlásku.

Práve schopnosť reagovať na nové výzvy však podľa nej vychádza z toho, že človek neprežíva vnútorný strach, neistotu a dokáže sa hrdo postaviť zoči-voči sám sebe a svojim obavám či komplexom. Zdôrazňuje, že najdôležitejšie v jej živote bolo, keď si konečne uverila. „Ako pätnásťročná baba som si vôbec neverila. Vždy mi išlo len o to, aby som dobre vyzerala. Schudla som, zmenila som sa pre to, obliekala sa inak. Mladé baby si tvoria takto komplexy. Všetci hovoria, že to je puberta, to prejde. Ale to nie je puberta, to zostane so ženou naveky,“ vyhlásila vážne Celeste Buckingham. „Ak žena nemá sebavedomie, tak nič iné sa nepodarí – lebo si neverí a nespraví ten konkrétny veľký krok – napríklad krok sa vydať, krok mať deti, krok vybudovať si kariéru, alebo sa presťahovať do inej krajiny. Nič z toho nespraví, lebo si neverí a má pocit, že nemá na to,“ pokračovala úspešná autorka aj interpretka.

Ona sama vraj potrebovala v prvom rade uvedomiť si svoj vlastný talent – dar, vďaka ktorému je výnimočná. „Moja hudba ma tak trochu zachránila. Celý môj život som si postavila okolo toho, že viem písať a skladať a spievať. Človek si musí nájsť svoj vnútorný talent a využiť to, vybudovať ho a byť hrdý, ako sa mu to podarilo,“ skonštatovala. Vizuálna stránka sa v súčasnosti veľmi preceňuje, upozornila. Sklon k tomu majú predovšetkým ženy – či už tínedžerky, mladé dámy, ale aj zrelé mamičky.

„Ako baby sme fixované na fyzickú krásu – síce je to veľmi dôležité, ja tiež sa veľmi rada obliekam pekne, riešim vlasy, riešim mejkap, chodím do fitka, aby som vyzerala dobre. Nikdy nejde len o psychické a fyzické zdravie, ale aj vzhľad. No ešte dôležitejšie je ochrániť si tú vnútornú krásu,“ zdôraznila Buckingham.

Podľa nej veľká časť spoločnosti zabúda, že krása nie sú len štíhle vysoké nohy, pekné oblečenie alebo perfektný mejkap. „Naša osobnosť z nás robí úspešné ženy. Všetko ostatné sa dá vždy prerobiť, vyrobiť, zmeniť. Prefarbila som si vlasy, zajtra môžem zase – dajú sa predĺžiť, odfarbiť. Dnešný mejkap je taký úžasný, že človek môže vyzerať úplne inak. Všetko sa dá zmeniť, ale vnútorne, keď si baba neverí, ak by aj bola prerobená celá od hlavy po päty, tak je škaredá.“

Speváčka Celeste Buckingham na pódiu. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Celeste Buckingham Speváčka Celeste Buckingham na pódiu.

Z toho, ako vyzeráme, sebavedomie vraj dlho nevydrží. Celeste si ako súčasť šoubiznisu uvedomuje, že príťažlivý vzhľad má zmysel. Nikdy by však nemal byť prezentovaný bez nejakého obsahu. A ju vraj teší, že v nej fanúšikovia „obsah“ našli. „Keď mi niekto povie, že som pekná, alebo mi pochváli šaty, teší ma to desať minút, ale ak niekto pochváli moju prácu, a úprimne, teším sa z toho celý mesiac. Snažím sa byť pokorná, ale na druhej strane si konečne verím – dokázala som niečo, mám niečo za sebou. Som vďačná všetkým, ktorí so mnou pracovali od začiatku a budovali so mnou tú kariéru, od maminy až po manažéra, ale napriek tomu viem, že bezo mňa, mojej tvrdej práce a talentu by to nikam neviedlo,“ uzavrela.

Je hádam jasné, že táto dáma má veľké šance dotiahnuť to ešte poriadne ďaleko…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #vlasy #kariéra #Celeste Buckingham #ženy #kozmetika #komplex #sebavedomie #hrdosť

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...