Depilácia voskom po domácky? Zvládnite ju s nasledujúcimi radami

Hoci stále sa ešte ozývajú hlasy, ktoré volajú po maximálnej prirodzenosti, nájsť dnes bežnú tridsiatničku, ktorá si neupraví ochlpené okolie bikín pred príchodom letnej sezóny, už nie je také ľahké.

20.05.2014 12:00
depilácia - vosk - bolesť Foto:
Mnoho žien sa vyhýba voskovej depilácii pre bolestivý spôsob likvidácie chĺpkov.
debata

Áno, je to úplne v poriadku – oblasť rozkroku nevyzerá veľmi pôvabne, ak vám zo spodného dielu plaviek vykúkajú chĺpky. Úprava je žiadaná a ak ju aj cez zvyšok roka väčšina dám ignoruje, s príchodom prvých teplých dní, dovolenkovej sezóny či obdobia kúpalísk sa dobrovoľne rozhodnú potrápiť svoje telo.

Pokiaľ sa holíte žiletkou, asi ste si už zvykli, že tento úkon musíte podstupovať pomerne často a jeho výsledky často poznačuje začervenanie, drobné vyrážky či zapálené chĺpky. Pre odvážnejšie aj trpezlivejšie dámy je tu však vosková depilácia. A jej výsledky oceňujete niekedy aj celé dva dovolenkové turnusy. Pokiaľ zvažujete, že ju tento rok vyskúšate aj vy sama, možno vám pomôžu nasledujúce rady.

1. Základ je suchá pokožka
Jednotlivé voskové prípravky či prúžky nefungujú na mokrej pokožke. Odborníci odporúčajú depilovanú oblasť najprv očistiť pomocou pílingu, dôkladne osušiť, či dokonca pred aplikáciou najprv prepudrovať detským púdrom, ktorý absorbuje mastnotu. Púder následne odstránite papierovou utierkou a aplikujete vosk. Robte tak v smere rastu chĺpkov.

2. Podľa návodu
Domáca depilácia voskom si vyžaduje nasledovať rady, ktoré uvádza obal prípravku. Dodržujte čas aplikácie, či prípadného pôsobenia a následne aj čas odstraňovania chĺpkov, aby sa nestalo, že vaša pokožka bude prehnane podráždená, alebo začervenaná.

3. Bolesť nie je až taká hrozná, ak…
Mnoho žien sa vyhýba voskovej depilácii pre bolestivý spôsob likvidácie chĺpkov. Ruku na srdce, depilácia nikdy nebude celkom príjemný rituál, ale pomôže pri nej aj pár trikov. Vosk nanášajte v zhruba 5 cm širokých a pol centimetra hrubých prúžkoch. Ak vosk dávate dolu, nerobte tak v priamom trhnutí, ale jednou rukou podržte pokožku a druhou postupne odtrhnite voskovú časť. Robte to akoby ste obracali stránku knihy – v protismere rastu chĺpkov.

A čo by ste ešte mali vedieť?

  • Nedepilujte zapálené chĺpky a bolestivú pokožku. V takom prípade sa totiž procesom depilácie len predlžuje hojenie kože a jej vizuálna stránka vôbec nevyzerá príťažlivo.
  • Nedepilujte si oblasť rozkroku zhruba sedem dní (a menej) pred nástupom menštruácie. V tom čase je táto oblasť ozvlášť precitlivelá a celý proces budete vnímať bolestivejšie.
  • Po depilácii používajte prípravky, ktoré okrem obmedzujú a spomaľujú rast chĺpkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #postup #ochlpenie #rada #depilácia #vosk #oblasť bikín

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...