Bodkovaná mánia jari: Vzor, v ktorom budete dáma aj mladica

Sú tu už vyše sto rokov. Bodky na šatách sa začali v móde presadzovať koncom 19. storočia a odvtedy už neodišli. Aj túto sezónu v nich môžete byť štýlovou dámou.

02.05.2014 10:00
debata
Bodkovaný motív dokáže vytvoriť skutočne... Foto: Betty Barclay
Bodkovaný motív dokáže vytvoriť skutočne elegantné kombinácie. Bodkovaný motív dokáže vytvoriť skutočne elegantné kombinácie. Na snímke šaty značky Betty Barclay.

Odevy s bodkovaným vzorom patria medzi tie, v ktorých určite nebudete prehliadaná. Majú v sebe však aj silu vylepšiť či omladiť vzhľad. Hoci kedysi sa bodky využívali na masívnych sukniach, nosili ich tanečnice flamenca či avantgardní hudobníci. Dnes je z nich súčasť módnej estetiky každodenného nosenia.

Bodkovaná nálada nikdy nevyjde z módy....
A bodky môžete nosiť aj na nohách - teda...
+8Bodky v kombinácii s kvetinovým motívom? A...

Efektívnosť bodkovaného vzoru spočíva v tom, že sa veľmi dobre kombinuje a dokáže vytvárať rozličné dojmy – je vhodný na všemožné príležitosti. Kým klasická čiernobiela kombinácia je formálnejšia a pôvabne dotvorí pracovnú garderóbu či šaty na spoločenskú príležitosť, vo farebných variáciách a tiež v podobe bodkovaného vzoru (viac farebných bodiek, nepravidelnosť vzoru) dokáže zase osviežiť a podporiť mladistvý dojem a ležérny vzhľad.

Pokiaľ by ste si mali do šatníka zadovážiť len jednu bodkovanú vecičku, odporučíme vám košeľovú blúzku či hodvábnu blúzku alebo top s bodkovaným vzorom. Ľahko ho nakombinujete s džínsami a teniskami, ktoré doplníte ležérnym sakom či bomberovou bundičkou. Blúzka sa hodí aj do kostýmu, k sukniam rozličných strihov a tvarov a tiež môže byť súčasťou spoločenského outfitu – napríklad kombinovaná s nohavicovým dámskym kostýmom.

zväčšiť Bodkovaná nálada nikdy nevyjde z módy.... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
bodky sú stále v kurze - trend - jar 2014 Bodkovaná nálada nikdy nevyjde z módy. Vyskúšajte ju, ak ste tak ešte nespravili.

Pre „bodkové“ maniačky je však ponuka obchodov a značiek na internete nesmierne pestrá a bodky sa ocitajú naozaj všade. Vyberať teda môžete aj z nohavíc, legín, plaviek, doplnkov v podobe tašiek či topánok. V našej galérii nájdete hádam aj trochu inšpirácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #bodky #bodkovaný vzor

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...