Móda pre všetkých! Do Starej tržnice budú lákať veteráni aj nováčikovia

Móda na Slovensku žije. Po úspešnom prvom ročníku podujatia Fashion Live! sa už v týchto dňoch začalo pracovať aj na prípravách jesenného maratónu prehliadok.

28.04.2014 07:00
Olo Křížová Foto:
Olo Křížová z organizačného tímu Fashion LIVE! 2014 s dizajnérom Marcelom Holubcom.
debata

Trojdňové podujatie, ktoré sa uskutoční od 15. do 17. októbra v priestoroch Starej Tržnice v Bratislave, by malo opäť priniesť pohľad na tvorbu domácich dizajnérov. Pribudne k nim tentoraz aj viac hostí zo zahraničia – konkrétne Česka či Maďarska. Nebudú chýbať ani prezentácie komerčných značiek.

„Zmena nastala v tom, že z dvoch dní prvého Fashion Live! sme rozšírili program na tri dni. Prehliadky sa rozdelia do troch ucelených pásiem,“ vysvetlila Olo Křížová, členka organizačného štábu podujatia. V rámci sekcie Trendy sa predstavia komerčné značky a butiky s aktuálnymi kolekciami na jeseň a zimu 2014/2015. Programová pasáž označená Fresh ponúkne najmä tvorbu mladých dizajnérov, ale aj zahraničných hostí.

V sekcii The Best of uvidia diváci, ktorí opäť budú môcť do Starej tržnice v rámci voľného vstupu, etablovaných slovenských tvorcov a ich najnovšie kolekcie. „Rozhodli sme sa, že necháme na návrhároch, o akú kolekciu pôjde. Niektorí možno predstavia jeseň 2014, niektorí už kolekcie na jar 2015. Je na nich, ako to cítia a čo chcú divákom a návštevníkom odovzdať,“ komentovala Křížová.

Jedným z aktérov prehliadok bude určite aj Marcel Holubec, ktorý sa prezentoval už počas nultého ročníka módnej akcie, zorganizovanej po nečakane zrušenom Bratislava Fashion Weekende minulý rok na jeseň. Holubec je aj jedným zo zakladateľov občianskeho združenia, ktoré projekt zastrešilo a podporilo. O novej kolekcii však hovoriť odmietol. „Dávam si to v hlave dokopy a v lete by som na modeloch chcel začať pracovať. O kolekcii až do posledného momentu však nerozprávam,“ vysvetlil. Okrem neho organizátori Fashion Live! 2014 však potvrdili už len jediné meno – českú dizajnérku Zuzanu Kubíčkovú, ktorá sa odprezentuje v rámci sekcie zahraničných hostí.

Už dnes je však isté, že prehliadkových slotov bude bezmála dvadsať a tak sa hostia Starej tržnice môžu na jeseň tešiť na prehliadku módy od tvorcov s rozličnými estetickými prístupmi. O ich mená budeme bližšie informovať v nasledujúcich mesiacoch.

Súťaž pre mladých dizajnérov

Novinkou Fashion LIVE! 2014 bude možnosť pre nádejných dizajnérov odprezentovať tvorbu na profesionálnom móle. Fashion LIVE! v spolupráci so značkou Signal vyhlasuje dizajnérsku súťaž, ktorej cieľom je motivovať študentov odevného dizajnu a mladých dizajnérov v tvorbe originálnych modelov. Troch výhercov, vyhlásených 20. júna po zhodnotení odbornou porotou, čaká realizácia návrhov a prezentácia kolekcie priamo na móle Fashion LIVE!, ako zložka prehliadkového programu. Záujemcovia sa budú môcť prihlásiť od 28. apríla do konca mája a ich úlohou bude na základe zadania vypracovať návrhy piatich modelov. Podmienky a prihláška do súťaže budú zverejnené na webovej stránke Fashion LIVE!.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Marcel Holubec #prehliadky #Fashion LIVE! 2014 #Zuzana Kubíčková

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...