Nezabudnite pleti dopriať nočnú regeneráciu

Čo všetko dokáže vaša pleť počas noci? Budete prekvapená!

24.04.2014 17:20
krása, žena Foto:
Pripravte pokožku na noc.
debata

Nezabúdajte pripraviť vašu pleť na nočnú regeneráciu. Práve spánok poskytuje priestor na jej obnovu. A tu sú dôvody, prečo sa oplatí venovať pokožke aj cielenú nočnú starostlivosť:

Kým v priebehu dňa na kožu pôsobí UVA a UVB žiarenie, nečistoty z ovzdušia či chlad, počas noci im nie je pleť vystavená a tak sa môže pokojne vysporiadať s týmito nepriaznivými vplyvmi. Regeneráciu pleti počas noci urýchlime aplikovaním účinných látok, akými sú napríklad vitamín E, či pantenol.

Nočné pleťové krémy disponujú výživnejším obsahom a ich konzistencia býva preto hutnejšia než pri denných krémoch. Hutná textúra nočného krému nie je pri dennom ošetrení žiaduca predovšetkým preto, že naň zvykneme nanášať mejkap. Nočné krémy sú prispôsobené modelu pomalšieho vstrebávania do pokožky.

Počas spánku koža stráca viac vody než cez deň. Je však o to pripravená prijímať hydratáciu. Ideálnu voľbu pre zaručenú hydratáciu pleti predstavujú ceramidy. Ich nedostatok v pokožke totiž vedie ku vzniku vrások a urýchľuje starnutie kože.

Noc je takisto ideálnym časom pre aplikáciu krémov s anti-aging účinkami. Niektoré z používaných zložiek krémov, ako napríklad retinol, totiž môžu zvýšiť citlivosť pleti na slnečné žiarenie. Práve preto je lepšie aplikovať ich radšej na noc.

Ďalším nesporným plusom používania nočných krémov je fakt, že v noci nemáme na tvári nič okrem pleťového krému, keďže nenanášame mejkap, či púder. Pleť tak dokáže vstrebávať aktívne látky v maximálnej možnej miere.

Vyskúšajte krémy na nočnú starostlivosť:

  • Doliva: olivovo-mandľový nočný krém s pantenolom a ošetrujúcim mandľovým olejom, ktorý je bohatým zdrojom vitamínu E, 50 ml kúpite 14,95 eur
  • Trevarno: Nočný výživný krém, 30 ml kúpite za 15,70 eur
  • Oriflame: Nočný krém Vital Definition , 50 ml kúpite za 14 eur
  • Vichy: Neovadiol GF nočný revitalizačný obnovujúci krém pre zrelú pleť, 50 ml kúpite za 25 eur
  • Dermacol: Natural Výživný mandľový nočný krém, 50 ml kúpite za 4,15 eur
  • Doliva: Olivový regeneračný nočný krém, 50 ml kúpite za 9,29 eur
debata chyba
Viac na túto tému: #noc #starostlivosť #krém

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...