Päť najhorších manikúr na svadobný deň! Ako by mali vyzerať pekné nechty?

S predlžovaním dní a pribúdaním číslic na teplomere sa bude čoraz viac aj zosvadobnievať. Jarná svadobná sezóna trápi hlávky mnohých neviest. Chcú vyzerať čo najlepšie.

23.04.2014 07:00
debata
Príklad 3. Umelé nechty bizarných tvarov a... Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock svadobná manikúra - takto nie! Príklad 3. Umelé nechty bizarných tvarov a ozdobené všemožnými trblietkami, korálikmi či maľbami a nálepkami? Zabudnite! To naozaj nevyzerá ani pôvabne a už vôbec nie vkusne!

Šaty, závoj, šperky, kytica či líčenie a úprava nechtov – všetky, aj tie najmenšie detaily vzhľadu chce mať budúca manželka dokonalé. Jeden z dôležitých detailov je určite aj spomenutá manikúra. Pri nej však mnohé Slovenky akoby zabúdali, že menej je niekedy viac.

Na svadobných fórach nájdete všemožné inšpirácie na úpravu rúčky, na ktorú vyvolený navlečie vytúženú obrúčku a faktom je, že niektoré z nich skôr vydesia!

Príklad 1. Umelé nechty bizarných tvarov a...
Príklad 2. Umelé nechty bizarných tvarov a...
+5Príklad 3. Umelé nechty bizarných tvarov a...

Ak sa teda chystáte do svadobného, milé dámy, zabudnite na nechty prezdobené všemožnými ornamentmi, vzormi, nálepkami či nalepovanými krištálikmi. Nechty nie sú v prípade dňa D priestorom na prehnanú dekoratívnosť. Mali by pôsobiť decentne, nežne, elegantne.

Pokiaľ vám príroda nenadelila zdravé nelámavé nechty a musíte sa obrátiť na odborníčku, ktorá vám nalepí umelé nechty, v poriadku – určite sa však vyhnite nechtom bizarných tvarov (špicaté, lopatovité), ktoré už z diaľky desať metrov kričia, že nemajú nič spoločné s vašou DNA. Medzi Slovenkami je pomerne obľúbený práve lopatkovitý tvar, navyše ešte so zdôrazneným hrubým bielym okrajom ako pri francúzskej manikúre. To skutočne nie sú pôvabné nechty, vyzerajú skôr vulgárne. Ak francúzska manikúra, tak určite decentná, s nechtom jemne presahujúcim končeky prstov.

Počas dňa D sa nemusíte báť farieb na nechtoch.... Foto: SHUTTERSTOCK
svadobná manikúra Počas dňa D sa nemusíte báť farieb na nechtoch. Dôležité však je, aby vaše nechty pôsobili prirodzene. Farba môže vychádzať z drobných detailov - napríklad kytice, odtieňa šiat. Vyhnite sa čiernej alebo sýtym modrým a zeleným odtieňom, vítané sú pastely.

Na svadobný deň sú vhodné priehľadné laky, perleťové odlesky, alebo pastely. Pôvabne budú vyzerať aj odtiene červenej, ale s výraznými tmavými a sýtymi odtieňmi opatrne – v záplave bielej by mohli zbytočne pútať pozornosť a to rozhodne nemá byť ich cieľom.

Tri kroky ku zdravým a pekným nechtom:

  • udržujte vaše nechty a pokožku rúk čisté. Zabraňuje to prenosu a rozmnožovaniu baktérií, ktoré sa podieľajú aj na lámavosti nechtov či ich zhoršenej kvalite. Pred svadbou určite aspoň pár týždňov dbajte na používanie rukavíc pri používaní saponátov, ruky nemáčajte dlho v kúpeli.
  • nechty pravidelne zastrihávajte a rovnako sa starajte aj o kožičku okolo nechtu. Pilník by tiež mal byť váš kamarát, s pomocou neho vypilujte necht do elegantného jemne zaobleného tvaru kopírujúceho prst.
  • hydratujte a vyživujte. Nechty si rovnako ako zvyšok tela zaslúžia kvalitný krém alebo mlieko. Nebojte sa pri používaní telového mlieka po rannej sprche votrieť ho aj do nechtov. Na večer si určite vmasírujte kvalitný krém na ruky a nechty pred spaním. Majte aj počas dňa po ruke krém, ktorý vyžíví ruky a pokožku nechtového okolia.

Štyri tipy krémov na ruky:

  • Skúsiť môžete výživný mandľový krém na ruky Dermacol Natural, ktorý obsahuje koenzým Q10, vitamín A, vitamín E a glycerín a stará sa o pokožku rúk, zvyšuje jej pevnosť, hebkosť a elasticitu.
  • na extrémne vysušené ruky a pokožku so sklonom k tvoreniu záderov či raniek je vhodný hojivý krém Avéne Cicalfate, ktorý pôsobí antibakteriálne, hojivo a zároveň skvelo regeneruje pokožku okolo nechtov aj celých rúk.
  • Sally Hansen výživný olej na nechty navracia nechtom i kožičke zdravý vzhľad. Vyživuje kožičku a zvyšuje obranyschopnosť, hĺbkovo hydratuje, predchádza štiepeniu a lámaniu, spevňuje a posilňuje.
  • Nivea Smooth Sensation – výživný krém obsahujúci olej z makadamiových orieškov a vitamíny, ktoré posilňujú ochrannú vrstvu pokožky. Hydratuje a zvláčňuje suché ruky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nechty #úprava #manikúra #svadobná manikúra

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...