Dvanásť trendových účesov jari! Inšpirujte sa strihom či farbami

Na korune krásy nám záleží. Hoci veľa žien nosí roky rovnaký účes, mnoho iných experimentuje. A práve pre ne sú určené nasledujúce trendy.

17.04.2014 17:00
debata
Fairywave od Armina Morbacha pre Schwarzkopf. Foto: Schwarzkopf
Fairywave od Armina Morbacha pre Schwarzkopf. Fairywave od Armina Morbacha pre Schwarzkopf.

Jar a leto sa nesie v znamení odľahčenosti, ležérnosti, hravosti a objemu. Vlasom nechýbajú farebné prelivy, alebo odľahčené strihy. Úprava sa v inšpiráciách upiera do obdobia rokov minulých, ale dostáva súčasný dotyk prostredníctvom drobných detailov. Ak sa teda chcete inšpirovať, tu je pre vás dvanásť účesov, ktoré na túto jar pripravili odborníci z celého sveta.

Fairywave od Armina Morbacha pre Schwarzkopf.
Vlny nabok od Sophie Bauçais pre L´Oreál...
+9Imperfection od Armina Morbacha pre Schwarzkopf.

Výber z trendových účesov sezóny jar-leto 2014:

Think Pink – účes s ružovým prelivom vo vlnách, ktorý predvádza modelka Poppy Delevingne pre L'Oreál Professionnel. Podoba účesu akcentuje mladistvosť a dievčenskosť, ale zároveň je podobou modernej a súčasnej sebavedomej dámy, ktorá má blízko k móde a experimentom s ňou.

Vlny Jessica – účes z kolekcie Tecni.Art by L'Oreál Professionnel, ktorého autorom je prestížny švédsky kaderník Robert Preston, stavia na elegancii a ženskosti.

Vlny Jessica od Roberta Prestona. Foto: L´Oreál Professionnel
Vlny Jessica od Roberta Prestona. Vlny Jessica od Roberta Prestona.

Imperfection – mať dlhé vlasy a nepôsobiť len romanticky a nežne, ale skôr rebelsky? Návod ponúka kadernícky expert Armin Morbach zo Schwarzkopf, ktorý radí vlasy jednoducho vyfúkať nahor a následne fixovať – sponkami, alebo lakom. Do končekov môžete votrieť sérum, aby dostali akoby mokrý efekt.

Krátkovlasá uličnica – za týmto účesom z kolekcie Tecni.Art by L'Oreál Professionnel stojí nemecký odborník Armin Rothenbuhler, ktorý sa snažil poukázať na hravosť a rebelskosť v každej dáme. Jeho práca s krátkymi vlasmi modelky mala viacero verzií. Táto konkrétna dostala názov ježatá uličnica a ukazuje jeden z trendov krátkych účesov na jar a leto 2014.

Trojbatika – inšpiráciu 60-tymi rokmi, ale so súčasným dotykom, ponúka jeden z kolekcie trendových účesov Matrix z línie Denim Code. Vlasy sú v tomto prípade farbené spôsobom, aby vytvárali tri postupne sa prelínajúce farebné odtiene. Inšpirácia účesu, ktorý vytvorilo duo kaderníkov Daniel Rodan a Anne Veck, bola batika, ale aj festivaly a atmosféra hippies.

Účes Trojbatika by Matrix. Foto: Matrix
Účes Trojbatika by Matrix. Účes Trojbatika by Matrix.

Mikádo Karlie – jeden z obľúbených dámskych účesov je mikádo. Kaderník Bruno Estatoff, ktorý vytvoril tento look pod záštitou línie Tecni.Art, odporúča v prvom rade dokonalý strih. Následne vlasy upravuje tak, aby dostali objem, ale zároveň pôsobili trochu neučesane.

Vlny nabok – francúzska kadernícka hviezda Sophie Bauçais, ambasádorka L'Oreál Professionnel, pripravila účes pre dámy s dlhšími vlasmi, ktoré nudí neustále si kadere sčesávať do klasickej cestičky. Vlasy v prvom rade je nutné vyhladiť a následne upravovať s cestičkou na boku hlavy. Kontrast medzi pevným copom a voľnými kaderami sčesanými na stranu je veľmi ženský a tiež súčasný.

Dlhé lesklé vlny Glamour Girl od Toni &... Foto: Toni & Guy
Dlhé lesklé vlny od Toni & Guy. Dlhé lesklé vlny Glamour Girl od Toni & Guy.

Glamour Girl – účes z nádherných dlhých a lesklých vlasov je kľúčovým lookom jari podľa zástupcov značky Toni & Guy, ktorá stavia na kvalite vlasov, intenzívnej farbe, ale predovšetkým výraznom lesku.

Realusion – uvoľnený, ležérny, využiteľný na bežný deň, ale pokojne aj na spoločenskú udalosť – look od Armina Morbacha nie je určený len blondínkam, hoci vznikal na plavovlasej modelke. Základom je správny strih a tiež kvalita vlasov, ktorej pomáhajú rozličné séra a tiež stylingové prípravky.

Retro Vintage – jar nemusí byť len divoká a súčasná, je tu aj variácia retro stylingu, ktorú pod značkou Kérastase pripravil salón Petry Mechuřovej v Prahe. Ide o účes s výraznými výčesmi a vlnami, ktoré dodávajú tvári aj hlave novú proporciu a dobre sa kombinujú s retro módnymi prvkami, ale tiež veľmi modernými kúskami.

Účes Retro Vintage Style by Petra Mechuřová. Foto: Kérastase
Účes Retro Vintage Style by Petra Mechuřová. Účes Retro Vintage Style by Petra Mechuřová.

Fairywave – nádherný look z kučierok od Armina Morbacha zo Schwarzkopf. Ide o účes, ktorý uchváti svojím objemom. Je skutočne dobré, pokiaľ si dáte záležať aj na kvalitnej farbe a lesku vlasov. Medená farba z vás spraví neprehliadnuteľnú dámu. Jediný problém je, že pokiaľ patríte k dámam s rovnými vlasmi, kučierky si budete musieť pracne vytvoriť prameň po prameni.

Rebelka z 50-tych rokov – celá kolekcia Denim Code od Matrix je kolekciou účesov, ktorej inšpiráciou sa stala oslava denimu. Tvorca tohto looku – kaderník Gonzallo Murillo myslel pri farebnom prelive na postupnú zmenu farby na džínsovine, jej blednutie, ktoré sa snažil pretaviť aj do akoby spraného odtieňa červenej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #účes #trend #inšpirácia

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...