Dizajnér konečne známy! Kolekciu pre H&M vytvorí Alexander Wang

Ďalšie slávne dizajnérske meno spojí svoju tvár, ale aj tvorivé nadanie so značkou dostupnou aj širokým vrstvám. V nedeľu pár minút po polnoci európskeho času ohlásila ďalšiu exkluzívnu spoluprácu značka H&M.

13.04.2014 11:28
Margareta van den Bosch a Alexander Wang Foto:
Margareta van den Bosch, kreatívna poradkyňa v H&M s dizajnérom Alexandrom Wangom, ktorý vytvorí limitovanú kolekciu pre švédsky odevný koncern.
debata

Už sa stalo pravidlom, že raz ročne prichádza švédsky odevný koncern s limitovanou kolekciou, pod ktorou je podpísaný dizajnér svetového mena. Minulý rok to bola Francúzka Isabel Marant, rok predtým menej sprofanovaný ateliér Maison Martin Margiela, ale v zozname má značka aj mená ako Versace, Lanvin či Marni. Najnovším prírastkom bude Alexander Wang.

Spoluprácu s tvorcom, ktorý patrí k najvýraznejším predstaviteľom newyorskej dizajnovej scény a ktorý už druhý rok pracuje aj na tvorbe pre parížsku značku Balenciaga, ohlásili zástupcovia švédskej značky počas hudobného festivalu Coachella, ktorý práve prebieha v Kalifornii. Bude to vôbec prvýkrát, čo kolekciu vytvorí rodený Američan.

Dizajnér Alexander Wang. Foto: H&M - Photo by Steven Klein
Dizajnér Alexander Wang. Dizajnér Alexander Wang.

„Je pre mňa poctou, že sa môžem podieľať na návrhárskej spolupráci s H&M. Práca s týmto tímom je vzrušujúci a zábavný proces. Všetci sú skutočne ochotní prekračovať hranice a poskytovať priestor na tvorivé vyjadrenie. Táto spolupráca ponúka širšiemu publiku výbornú príležitosť vyskúšať prvky značky a životného štýlu Alexander Wang,“ uviedol vo vyhlásení návrhár.

Kolekcia, ktorá príde do obchodov na jeseň, bude niesť názov Alexander Wang x H&M. Predávať sa bude od 6. novembra v 250 obchodoch po celom svete, pričom sa očakáva, že vytvorí skutočný ošiaľ u nadšencov módy, ktorý si nemôžu dovoliť platiť stovky eur za značkové kúsky dizajnérov.

Modelka v kolekcii Alexander Wang Jar 2014.
Modelky v kolekcii Alexander Wang Jar 2014.
+3Modelka v kolekcii Alexander Wang Jar 2014.

Pri uvedení zatiaľ poslednej limitovanej kolekcie od Isabel Marantovej sa dokonca aj v Bratislave kolekcia rozpredala neuveriteľne rýchlo. Stačila hodina a z vešiakov zmizla väčšina dostupných kúskov. Pri Wangovi sa dá očakávať čosi podobné. Napriek tomu, že širokej verejnosti jeho meno možno veľa nepovie. Mladá (aj slovenská) generácia, ktorá žije módou, jeho tvorbu pozná veľmi dobre a radí ho medzi svoje ikony.

Pravda.sk sa zúčastnila aj na uvedení kolekcie Isabel Marantovej pre H&M a Maison Martin Margiela pre H&M. Čítajte viac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #H&M #Alexander Wang #limitovaná kolekcia #6. november

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...