Slovenkám sa páčia ligotavé veci, to ma teší, vraví autorka korunky Miss

Pestré, farebné, opulentné - také sú šperky, ktoré ručne už niekoľko rokov vyrába slovenská rodáčka Linda Hudecová. Pôsobí v Taliansku a svoje obchodné aktivity rozširuje s úspechmi ďalej.

08.04.2014 07:00
Linda Hudecová Foto: ,
Šperkárka Linda Hudecová, ktorá tvorí pod značkou Linda´s Dream, navrhla korunku pre Miss Slovensko 2014.
debata

Sympatická blondínka, ktorej šperky sa predávajú pod značkou Linda's Dream, sa objavila v pondelok v rodnej krajine. Dôvodom je fakt, že Hudecová dostala za úlohu vytvoriť korunku pre Miss Slovensko 2014. Jej podobu organizátori predstavili v pondelok na tlačovej konferencii.

Ako prezradila šperkárka, navrhnúť ozdobu hlavy pre najkrajšiu Slovenku nebolo vôbec jednoduché. „Kreslila som to asi týždeň. Raz som nakreslila jednu, potom druhú, hovorila si, nebude to dobre, bude to dobre,“ prezradila Hudecová. Ďalší problém nastal v tvorbe. Kým náušnice, náramky alebo náhrdelníky tvorí výlučne sama, korunku musela nechať zvariť.

„Všetko som navrhla, poslala do dielní, tam to dali dokopy a potom som už dávala kamene, sama som korunku nastajlovala,“ pokračovala šperkárka. „Riešila som, aké farby – raz som ju chcela spraviť celú farebnú, potom mala byť modrá a napokon som sa rozhodla pre zelenú. Milujem zelenú farbu a myslím si, že v troch odtieňoch zelenej bude naozaj krásna. Navyše je to farba nádeje,“ vysvetlila Hudecová.

Na podobe šperku sa vzácne zhodla s riaditeľkou Miss Slovensko Magdalénou Šebestovou. Hudecová však zdôraznila, že aj keby sa spolu nezhovárali, korunku by spravila takú, ako ju nosievali králi, nie čelenkovú, ktorá sa zastrkáva do vlasov. Vkus slovenských žien pri výbere šperkov sa podľa nej rokmi zlepšuje. „Slovenkám sa páčia ligotavé veci, tak to som rada. Už sa do toho dostávajú viac,“ komentovala s úsmevom.

Vo vlastnej tvorbe sa po tvorbe misskovskej korunky plánuje vrátiť predovšetkým k náušniciam či náhrdelníkom. Tie sa exkluzívne predávajú v bratislavskom obchode s bižutériou a šperkmi, ale tiež v niekoľkých talianskych mestách, alebo v Saint Tropez. „Uvidíme, ako to bude s Amerikou. Aj tam sa niečo rieši,“ pochválila sa Slovenka, ktorá inšpiráciu na pestrofarebné kreácie zbiera najmä na cestách.

„Inšpiruje ma najviac cestovanie a ľudia. Z nich načerpám energiu. Páči sa mi vytvárať nové veci, nerada po niekom opakujem, musí to byť stále niečo iné,“ vysvetlila Hudecová, ktorá si dokáže ozdobiť aj sako, aby vyzerala trochu inak než ostatné dámy. Pravidelne ju vraj zastavujú ženy a pýtajú sa, odkiaľ má svoje šperky. Odpoveďou ich možno prekvapí, ale zároveň si robí reklamu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šperky #Miss Slovensko 2014 #Linda Hudecová #Linda´s Dream #korunka

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...