Vyskúšajte účinky kokosového oleja na vlastnej koži

Prečo nepoužiť v starostlivosti o krásu niečo nové? Pleť aj vlasy sa vám poďakujú.

07.04.2014 14:00
kokosový olej Foto:
Kokosový olej má mnohoraké použitie.
debata

Panenský kokosový olej sa získava lisovaním kokosovej dužiny a je spracovávaný pri teplote nepresahujúcej 60 stupňov Celzia. Nezbavuje sa typickej arómy, nie je rafinovaný ani hydrogenovaný. Následne má takto získaný olej výnimočné vlastnosti, ktoré sú priam balzámom na ženskú krásu.

Najvýraznejšie zastúpenie v kokosovom oleji má kyselina laurová, jej obsah sa pohybuje na hranici 50 percent. Spomedzi mastných kyselín sa pýši najvyššou antivírusovou aktivitou. Spolu s ďalšími nasýtenými mastnými kyselinami sú skvelými prírodnými antioxidantmi, ktoré bojujú proti baktériám a voľným radikálom. Okrem toho kokosový olej obsahuje aj vitamíny A, C a E a stopové prvky ako mangán, meď, zinok, selén, železo.

Ako pôsobí na krásu?

Na telo: Po kúpeli a sprchovaní ho naneste na ešte vlhkú pokožku. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva na koži mastný film. Pokožka je okamžite hebká a zamatová, dlho si udrží vlhkosť a navyše príjemne vonia.

Dá sa nanášať aj na suchú pokožku, takisto sa rýchlo vstrebe a zanechá na nej luxusný pocit hebkosti.

Na vlasy: Pridáva sa do zábalov proti lámavosti a rozštiepeným končekom. Je zvlášť prospešný pre vlasy zničené a celkovo oslabené. Pri pravidelnom používaní im dodá lesk a vitalitu. Olej nanášajte na pokožku hlavy a následne aj na vlasy, od korienkov až po končeky. Pokožku hlavy olejom pár minút masírujte, následne nechajte chvíľu pôsobiť. Potom olej z vlasov umyte šampónom.

Na pleť: Práve mastné kyseliny obsahujú množstvo antioxidantov. Vďaka tomu dokáže olej narušiť lipidovú membránu baktérií, vírusov a kvasiniek, čím pôsobí ako prírodné antibiotikum. Je tak nápomocný v boji s akné, kožnými ekzémami či jemnými jazvičkami.

Navyše, kokosový olej je zdrojom zlúčeniny pregnenolonu, hormónu účinnému proti starnutiu pokožky. Pravidelným aplikovaným oleja na pokožku sa celkovo zjemní, vyhladí a hydratuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #pleť #kokosový olej

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...