Používate vhodný tieň k farbe vašich očí? Skúste to takto!

Mnoho žien používa roky jeden a ten istý očný tieň. A mnoho žien pri tom nerobí celkom správne.

26.03.2014 10:00
farba - oči - viečka - vhodné farby Foto:
K sivej farbe očí sa hodia aj kovové alebo sivé odtiene šminiek.
debata

Jasnomodré oči

Je ideálne líčiť ich teplými farebnými tónmi vo farbe ružového zlata alebo šampanského. Metalické líčenie je v ich prípade vítané, viac počas večernej úpravy. Vtedy môžete zintenzívniť aj sýtosť farby. Napríklad voliť bronzové alebo zlatohnedé odtiene. Pre experimentátorky sú vhodné oranžové tóny.

Sivomodré až sivé oči

Vyskúšať môžete pastelový jemný tón svetlomodrej, alebo napríklad aj výraznejšiu tyrkysovú v podobe zvýraznenia očnej linky. Nemusíte sa obávať ani kovových tónov a odtieňov sivej, pomocou ktorých vytvoríte dymové líčenie.

Hnedé oči

V kombinácii s touto farbou ukáže dobre takmer každý farebný odtieň. Vizážista Mario Dedivanovic, ktorého cituje server Youbeauty.com, však odporúča tmavošedý tieň s jemným leskom, prípadne opäť bronzové tóny. Na hnedých očiach vyzerajú dobre aj sýte fialové tóny. Na viečka ich nanášanie tlmte, ale môžete vyskúšať stále populárne farebné maskary.

Tmavohnedé oči

Pri takejto farbe očí siahajte po svetlých odtieňoch. Na viečko si cez deň vystačíte aj s podkladovou bázou alebo priehľadným tieňom s jemným leskom. Vhodné sú tiež svetlobéžové odtiene, ak chcete experimentovať s farbami, skúste oranžové odtiene. Pozor však na tehlovú, nechoďte zbytočne do tmavých tónov, snažte sa nájsť odtieň s rozjasňujúcim tó­nom.

Zelené oči

Najkrajším doplnkom zelených očí sú medené odtiene. Môžete voliť matné tóny, ktoré budete nanášať na základnú bázu svetlého priehľadného tieňa. Ideálnejšie sú však medené tóny s výrazným leskom. V kombinácii so zelenými očami skvelo ukážu aj fialové farebné tóny šminiek, prípadne odtiene capuccino a biela káva.

Na tmavohnedé oči - tehlovooranžový odtieň...
Na modré oči - krémovo-púdrový odtieň Topaze...
+3Na modré oči - zlatý odtieň Moon Touch od...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oči #šminky #vhodná farba #farba očí

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...