Kokosový olej pomôže vlasom či pokožke, zlepšíte s ním aj nechty

Dnes už nejde o žiadnu exotickú surovinu. Kokosový olej zakúpite v špecializovaných predajniach s potravinami, ale aj mnohých bežných predajniach potravín a kozmetiky, či v lekárni.

13.03.2014 12:00
Kokosový olej Foto:
Kokosový olej sa dá využiť v starostlivosti o pokožku tváre aj tela.
debata

Aj slovenské ženy si teda môžu užívať tento výnimočný produkt a nielen v kuchyni, kde patrí medzi najzdravšie tuky. Kokosový olej sa totiž dá rôznorodo využiť pri starostlivosti o krásu.

Tvár

Pri starostlivosti o pokožku tváre má kokosový olej niekoľko využití. Možno neviete, ale dá sa použiť ako odličovač, keď ho skrátka vymeníte za klasický odličovač a nanesiete malé množstvo na vatový tampón, ktorým očistíte tvár.
V prípade tváre je tiež účinný ako súčasť domáceho pílingu. Zmiešajte kokosový olej so sódou bikarbónou a vytvorte pastu, ktorú si jemnými masážnymi pohybmi vtierajte do pokožky. Následne dôkladne opláchnite. Kokosový olej môžete tiež využiť ako hydratačný prípravok na očné okolie. V tomto prípade si však buďte istá, že vaše oči nie sú precitlivelé.

Telo

V kombinácii s hnedým cukrom môžete vytvoriť pastu, ktorá je účinná ako telový píling. pokožku navyše krásne prevonia. Kokosový olej pritom môžete použiť aj ako prípravok na zmäkčenie partií telá so zatvrdnutou a drsnou kožou – lakte či päty. V prípade rúk je olej účinný ako hojivý prípravok na zádery alebo rozstrapkanú kožičku okolo nechtového lôžka. Môžete ho aplikovať na noc, zabaliť ruky do tenkých bavlnených rukavíc a nechať pôsobiť.

Vlasy

Kokosový zázrak sa dá využiť aj na lesk a vyhladenie suchých vlasov. Vmasírujte malé množstvo do vlasov a nechajte pod uterákom pôsobiť zhruba polhodinu. Ak máte sklon k mastneniu vlasov, nanášajte olej len ku končekom. Využiť môžete tento produkt aj na vyrovnanie vlasov. Vlasy rozdeľte do prameňov a veľmi jemne po nich prejdite prstami s olejom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #starostlivosť #kokosový olej #využitie

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...