Pastelová nálada na jarné dni: Takto určite zabodujete!

Jemné, mladistvé, svieže, priam na zjedenie - pastelové tóny farieb dokážu v šatníku skutočne divy.

04.03.2014 08:30
debata
Pastelové tóny v jarných kolekciách hrajú veľkú... Foto: KOOKAI
Jemné, mladistvé, svieže, priam na zjedenie - pastelové tóny farieb dokážu v šatníku skutočne divy. Pastelové tóny v jarných kolekciách hrajú veľkú úlohu.

Uvedomujú si to dobre aj dizajnéri dámskeho oblečenia a preto ich s obľubou takmer každú sezónu zaraďujú v menšom či väčšom počte do svojich kolekcií. Tento rok to bol napríklad módny dom Burberry, ktorý na pastelových tónoch ružovej a belasej postavil celú kolekciu. Podobné kúsky sa dali nájsť u značky Nina Ricci, ale nechýbali ani v ateliéri Dior či napríklad u Prabala Gurunga a značiek Mulberry a Vionnet.

Pepermintová farba vyzerá skutočne lichotivo....
Svetlučká ružová sukňa dokáže osviežiť každý...
+18Pastelové tóny belasej - nohavice Marks & Spencer.

Vy si môžete pastelové cukríkové farbičky do svojej garderóby zaradiť aj vďaka značkám dostupnejším. Výber je pomerne pestrý a občas naozaj postačí jeden zaujímavý kúsok, ktorý razom váš outfit osvieži a dodá mu mladistvý punc.

Ak ste zrelšia dáma, je možno aj lepšie, ak pri pasteloch budete voliť s mierou. Radšej len blúzka či nohavice, alebo kabát, ktorý bude kontrastovať (napríklad) s tónmi sivej, alebo bielej. Mladšie ročníky môžu s farebnosťou experimentovať viac – dokonca sa nemusia báť ani nasladlého mixu viacerých pastelových farieb – ružovú môže doplniť belasá či limetková, prípadne aj marhuľová alebo zelenkavá.

zväčšiť Patelové tóny ružovej a belasej hrajú v jarnom... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
pastely - farby - šatník - jar 2014 Patelové tóny ružovej a belasej hrajú v jarnom šatníku prím. Môžete to vyskúšať s nimi aj vy.

Kým u blondínok fungujú zväčša sýtejšie tóny (záleží aj na pleti), brunetky môžu smerovať k tým jemnejším farbám. U ryšavých dám sa odporúča veľmi jemný farebný tón, priam akoby len prvý náter farby, alebo potom maximálna sýtosť, no stále s pastelovým „mäkkým“ vyznením.

Pastely môžete do šatníka zaradiť aj v podobe doplnkov. Tie dokážu vyvážiť strohejšie kusy odevov v zemitých a tmavých farbách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #farby #jar-leto 2014 #inšpirácie #pastely

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...