Táňa Pauhofová: V divadelnej šatni nikto rúže o zem nehádže

Je talentovaná, populárna a tiež mimoriadne pôvabná. Niet divu, že si Táňu Pauhofovú vybral známy vyrobca kozmetiky, aby sa stala tvárou dekoratívnej línie. Sama však priznáva, že jej experimentovanie so vzhľadom má svoje mantinely.

28.02.2014 07:00
debata
Herečka Táňa Pauhofová. Foto: AVON
Táňa Pauhofová Herečka Táňa Pauhofová.

„Som žena a som herečka. To znamená, že dekoratívna kozmetika sa mi úplne nevyhne. V práci ju využívam až príliš, v súkromnom živote sa snažím ubrať a akurát jemne podporiť niečo, čo by nakoniec mohlo urobiť nejaký harmonický súlad na tvári,“ uviedla pre Pravda.sk Pauhofová.

„Mám naozaj rada rúže, mám rada špirály, mam rada korektory – také tie úplne základné veci,“ vymenovala a vzápätí dodala, že experimentuje s farbami predovšetkým v prípade líčenia pier. „Nie som zástanca extra očných tieňov a vymýšľaní. V tomto som pomerne silný purista – mám rada pomerne jednoduché čisté veci. S tou dlhoročnou jednou čiernou linkou a špirálou si na očiach vystačím,“ vysvetlila s úsmevom úspešná filmová a televízna herečka a tiež členka SND.

Práve do divadla už stihla zopár šminiek, ktoré má k dispozícii ako reklamná tvár značky, prepašovať. „Prepašovala som hlavne rúže a tiež očné tiene,“ prezradila nadšene. „Myslím si, že aj moje kolegyne to ocenili a majú radosť. Ale u nás pri práci každá herečka má svoje obľúbené veci, ktoré používa. A divadelný mejkap podlieha iným parametrom. Dekoratívna kozmetika, ktorej som tvárou, je skôr na prirodzené denné nosenie. Dá sa s ňou, samozrejme, nalíčiť aj na večer. Ale nie je to rad, ktorý by bol taký brutálny, aký musíme využívať často my v divadle,“ doplnila Pauhofová, ktorá už musí mať z divadelnej šatne desiatky zaujímavých spomienok.

Žiadne hysterické scény kvôli šminkám sa však v jej pamäti nenachádzajú. „Veľa ľudí si naozaj myslí, že takéto niečo sa deje. Ale nedeje,“ zdôraznila ryšavka. „Každá herečka pri stvárnení nejakej svojej role veľmi dobre vie, že maska, spoločne s kostýmom, dotvárajú charakter, ktorý sa snažíme zahrať. My sa naozaj veľmi tešíme na kostýmovú a maskérsku skúšku, keď nám častokrát maska a kostým pomôžu,“ uviedla Pauhofová. Nepozná vraj žiadnu herečku, ktorá by robila hysterické scény, hádzala o zem parochne, šminky či rúže.

Herečka Táňa Pauhofová v šatách z kolekcie Dior. Foto: Profimedia.sk
Táňa Pauhofová Herečka Táňa Pauhofová v šatách z kolekcie Dior.

„Sme dospelé, múdre, väčšinou láskavé bytosti, ktoré sa vieme dohodnúť a vieme, čo je pre nás v práci správne,“ uzavrela s úsmevom kráska, ktorá aj počas uplynulého víkendu zaujala bezchybným líčením na vyhlásení cien Český lev. Dominantou bol, ako inak, rúž. Ten farebne akcentoval lodičky s otvorenou špičkou z dielne značky Dior, ktorá Pauhofovú na slávnostnú príležitosť obliekla. A výsledok bol skutočne na jednotku s hviezdičkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #dekoratívna kozmetika #Táňa Pauhofová #rúž #šatňa #príhody #hysterické

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...